A thai masszázs testi-lelki előnyei

A thai masszázs testi-lelki előnyei

Címlap / Életmód / Egészség / A thai masszázs testi-lelki előnyei

Sokszor nincs is jobb, mint egy kényeztető, kellemes masszázs, ami oldja a feszültséget, ellazít és megszünteti az esetleges fájdalmakat. Lássuk, melyek a thai masszázs legfontosabb jellemzői!

Talaj

A klasszikus thai masszázst minden esetben a földön végezik. Mindennek a hátterében az a filozófia áll, hogy a masszőrnek és a vendégnek egy szinten kell lennie, hogy jobban egymásra tudjanak hangolódni.

Öltözék

Ha thai masszázsra fizetünk be, akkor szinte biztos, hogy a kezelés előtt át kell öltöznünk egy egyszerű, könnyű és kényelmes ruhába.
A mozdulatok miatt szükség is van erre, hiszen így az összes izmunk könnyen elérhetővé válik.

Testsúly

Az egyik alapvető elem, amiben a thai masszázsok eltérnek a többitől az, hogy itt a masszőr az izomerején túl testének súlyát is felhasználja a masszírozáskor.
Ennek köszönhetően a mozdulatok lényegesen hatásosabbak lehetnek.

Test

A thai masszázsok átmozgatják, egyben energetizálják a test izmait és ízületeit, érintik a test reflexzónáit, valamint jótékony hatással vannak az energiapályák megfelelő működésének visszaállítására is.

Energiatest

A thai masszázs a fizikai értelemben vett test problémáin túl a szakértők szerint az energiatestre is hat.
Ennek következtében az energiák harmonikusabban, tökéletesebben áramolhatnak a testben, ez pedig jó hatással lesz a lélekre is.

Hatások

A thai masszázs azonnal érezhető hatást ér el a fájdalmak megszüntetésében, a vér- és nyirokkeringés helyes működésének visszaállításában.
Méregtelenít, nem utolsó sorban pedig beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait is. Ráadásul még káros mellékhatása sincsen, csak a kellemes és fájdalommentes érzés!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!