Milyen edzés való neked? Teszteld a testtípusodat és kiderül! 

Milyen edzés való neked? Teszteld a testtípusodat és kiderül! 

Címlap / Életmód / Egészség / Milyen edzés való neked? Teszteld a testtípusodat és kiderül! 

0%

Milyen a természetes testfelépítésed?

Mennyire jellemző rád a falási vágy?

Melyik jellemző rád az alábbiak közül?

Melyik testalkat jellemez jól téged?

Mi jellemző a testedre, ha megérinted?

Milyen sportágban teljesítettél jól gyermekkorodban?

Milyennek mondanád az anyagcserédet?

Milyen edzés való neked? Teszteld a testtípusodat és kiderül!
A te testtípusod: ektomorf

Sokszor okkal érzed törékenynek magadat, és talán jogosan gondolod azt, hogy ha sportolni kezdesz, akkor csak még gyorsabban fogsz fogyni. Ám a testmozgás nem csupán azoknak fontos, akik leadnának a feleslegükből, a sport egészségmegőrző hatása sokszorosan bizonyított tény. Mivel nehezen szedsz fel izmot és zsírt egyaránt, nem biztos, hogy mindenképpen a testépítő vonalat kellene erőltetned. Sokkal sikeresebb lehetsz a könnyedebb, hajlékonyságot, atletikus felépítést, vagy éppen kitartást igénylő sportágak tekintetében. Figyelj arra, hogy ne csak a kardióra támaszkodj, neked nagy szükséged van arra is, hogy az erőnléted fejlődjön.
A te testtípusod: mezomorf

Igazi mázlista vagy, neked sokkal kisebb erőfeszítés is elég ahhoz, hogy formáld a testedet, mint másoknak. A mezomorfok közül kerülnek ki a legjobb testépítők, hiszen minden adottságuk megfelelő ahhoz, hogy magasabb szintekre lépjenek. Azonban gyakorlatilag nincs olyan sportág, amiben ne tudnál jól teljesíteni, egyénileg éppúgy tehetséges vagy, mint csapatban. Jól passzolnak hozzád a robbanékonyságot és magasabb intenzitást igénylő sportágak, ezekben látsz kihívást és hosszú távú motivációt.
A te testtípusod: endomorf

Endomorf testtípussal rendelkezel, ami azt jelenti, hogy nem igazán játszik központi szerepet az életedben a sport. Inkább lustábbnak mondhatnád magadat, mint nyughatatlannak és sokkal előbb választod a passzív pihenést, mint az aktívat. Ugyan igaz, hogy könnyen hízol, de az izomtömegedet nem esik nehezedre növelni – inkább a szálkásítás az, ami problémásabb. Ha még csak most kezdesz el mozogni, akkor inkább a könnyedebb, kényelmesebb sportok lesznek számodra célra vezetőek, mint amilyen a túrázás, vagy éppen az úszás. Hosszú távon viszont érdemes lehet megcéloznod az erősportokat is, mert ezekben csodálatos eredményeket érhetsz el.

Oszd meg az eredményed:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást