Tesi óra alapfelszerelés: ezekre lesz szüksége a gyerkőcödnek

Tesi óra alapfelszerelés: ezekre lesz szüksége a gyerkőcödnek

Címlap / Fókuszban / Tesi óra alapfelszerelés: ezekre lesz szüksége a gyerkőcödnek

Cipő

Ha van egy módja annak, hogy a testmozgást egészségesből egészségkárosító tevékenységgé változtassuk, akkor az az, ha rossz cipőben végezzük. Egy még növésben lévő gyerek esetében, akinél most alakulnak az izmok, fejlődik a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék, hatványozottan fontos, hogy egy jó sportcipőt válasszatok. Lényeges, hogy a strapát is bírja, és nem lyukad ki az orra vagy törik el a talpa hamarabb, mint hogy a gyerek az első ötöst megkapná testnevelésből. A mindennapi viseletre ideálisak, és a reggeli öltözködést is meggyosíthatják a tépőzáras tornacipők.

Tesiórára érdemesebb egy fűzőset beszerezni. A tépőzár ugyanis a sokadik nyitás és zárás után engedhet, és a laszti elrúgása közben könnyebben lerepül a cipő a gyerek lábáról. Ha tesiórákon kívül a gyerek valamilyen külön edzésre is jár, akkor erre is érdemes lehet beszerezni a speciális cipőt. Ilyen sportok például a gimnasztika, amit a klasszikus edzőcipő helyett egy vékony, rugalmas talpú cipőben lehet biztonságosan végezni. Ha a focit választjátok, a szabadban műfüves, vagy stoplis cipőt használjatok, attól függően, hogy műfüvön, vagy rendes füvön fociztok.

1. Intersport, 2. Intersport, 3. Intersport, 4. Intersport (háttér: pixabay.com)

Tornazsák

A tornafelszerelésnek laknia is kell valamiben, erre érdemes egy jól záródó, lehetőleg vízlepergetős tornazsákot beszerezni. Mivel tapasztalataink szerint ez az első, ami öltözés közben elkallódik, ha attól tartasz, hogy a te gyereked is legalább hármat fog elveszíteni a tanév alatt, beszerezhetsz egy egészen kedvező árú darabot. Egy gyönyörű, mintás tornazsákra, vagy éppen a kedvenc focicsapata színeiben pompázóra talán még jobban is fog figyelni. Érdemes erős, kopásálló anyagot választani. Ha szükséges, olyan praktikus modelleket keresni, amelyeknek akár belső, cipzáros zsebe is van a bérlet vagy az edzés utáni nasipénz tárolásához.

1. Intersport, 2. Intersport, 3. Intersport, 4. Intersport (háttér: pixabay.com)

Melegítő

Az őszi és tavaszi hónapokban biztosan lesz olyan testnevelésóra, amit szabad téren tartanak meg. Ilyenkor praktikus legalább egy melegítőfelső, amit a gyerek magára tud kapni az épületből jövet vagy menet, hogy megizzadva se fázzon meg. Egy alsót és felsőt is tartalmazó együttes is igazi kötelező darab. Különösen, ha tudod, hogy sokat lesznek a gyerekek szabadtéren, vagy esetleg kültéren megrendezett versenyekre járnak majd. A melegítőalsót esetleg kiválthatja egy hosszú szárú leggings is, amit a rövidnadrág alá lehet húzni. Ha pedig a leghidegebb hónapokban is fog a szabadban mozogni a gyerek, akkor aláöltözetben érdemes gondolkodni.

1. Intersport, 2. Intersport, 3. Intersport, 4. Intersport (háttér: pixabay.com)

Póló

Bár sok iskola biztosít saját logós pólót a tornaórákra, ha a viselete nem kötelező, mindenképpen javasoljuk egy külön edzőpóló beszerzését. Egy ilyen speciális anyagú póló nem csak mozgás közben kényelemesebb viselet, de gyorsabban is szárad, így két tesióra között is bekerülhet a mosásba. A gimnasztikához a lányoknak eleve ajánlott a tornadressz, de a kamasz gyerekek egyébként is kényelmesebben érezhetik magukat egy ilyen felsőben, mert nem kell attól tartaniuk, hogy mozgás közben felcsúszik a pólójuk. Jó választás lehet egy pamutpóló is, mert ez szintén lélegző anyag, ugyanakkor akár a hétköznapokban is hordható. Általában a feliratos sportpólók is népszerűek a gyerekek között, mint ez, vagy ez a darab.

1. Intersport, 2. Intersport, 3. Intersport, 4. Intersport (háttér: pixabay.com)

Rövidnadrág

A megfelelő rövidnadrág kiválasztásakor először a tökéletes fazont kell megtalálni, amit nem csak a célsport, de az egyéni preferenciák is befolyásolnak. Vannak például lányok, akik jobban érzik magukat egy szűk szárú nadrágban, mások a lazább fazonokat kedvelik. Ezekből is van rövidebb és hosszabb száras verzió, ami többnyire a fiúk körében népszerű. A speciális sportruha-anyag mellett itt is választhattok puhább pamut anyagot is. Végül pedig érdemes elgondolkodni azon is, hogy a megszokott, sötétszürke és fekete nadrágok helyett egy vidám, mintás és feltűnő darab nem motiválja-e jobban a gyereket a mozgásra.

1. Intersport, 2. Intersport, 3. Intersport, 4. Intersport, 5. Intersport (háttér: pixabay.com)
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást