Egészség / Életmód

Csökkentsd a vérnyomásod ezekkel a hatékony, természetes módszerekkel

Csökkentsd a vérnyomásod ezekkel a hatékony, természetes módszerekkel

4/5 Ne vidd túlzásba a munkát!

A California Egyetem tanulmánya szerint a heti több mint 41 óra irodai munka akár 15%-kal is megemelheti a hipertónia kockázatát. A magas túlóra szám miatt ugyanis a dolgozók nem tudnak elég időt fordítani a testmozgásra és az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Persze a mai rohanó világban olykor szinte lehetetlennek tűnik megtartani az egyensúlyt a munka és a magánélet között, de minden esetben törekedünk kell rá. Próbáld meg tisztességes időben elhagyni az irodát, hogy még legyen esélyed edzeni és kikapcsolódni is a munka végeztével!

5/5 Kapcsolódj ki zenével!

Az Olaszországban található University of Florence kutatása szerint a megfelelő dallamok segíthetnek csökkenteni a vérnyomásodat. A kutatás során 28 felnőttet vizsgáltak meg.

A gyógyszeres kezelés alatt álló kísérleti alanyokkal nyugtató klasszikus, kelta, és indiai zenét hallgattattak naponta 30 percig. A tanulmány meglepő eredmény hozott: mindössze egy hét elteltével pozitív változást figyeltek a betegek vérnyomását illetően.

Ha tehát teheted, hallgass zenét otthon, vagy akár az irodában is, ezzel nem csak az egészségi állapotodat őrizheted meg, de a munkateljesítményedet is javíthatod, hiszen a kellemes hangzású, klasszikus zene pozitív hatást gyakorolhat koncentrációképességedre!

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást