Stílus

Mit tegyél, ha rájöttél, hogy a barátnődet megcsalja a pasija?

Mit tegyél, ha rájöttél, hogy a barátnődet megcsalja a pasija?

Borzasztó kellemetlen és lehetetlen helyzet tud lenni az, ha az egyik barátnőd pasiját rajta kapod, hogy másik nővel van – még akkor is borzasztó, ha csak közvetve tudod meg, miket művel. De hogy lehet az ilyen helyzetet a legjobban kezelni, és biztosra menni, hogy a barátnőd a legkevésbé sérüljön? Meddig érdemes beleszólnod a dologba, és mikor nem tartozik már rád az egész?

Alapvetően igaz, hogy az őszinteség a legjobb módszer, minden szituációban – szakértők azonban úgy gondolják, hogy egy olyan helyzetben, amikor a barátnődnek kell elmondanod, hogy csalja a pasija, inkább érdemes először egy lépést hátrálni, és nem azonnal rohanni hozzá a hírrel. Ez ugyanis egy sokkal bonyolultabb helyzet, mint amilyennek elsőre hangzik.

Az Elite Daily-nek nyilatkozó szakértők kitértek arra, hogy bár az őszinteség tényleg a legjobb megoldás, és el is kellene mondanod a dolgot a barátnődnek, érdemes óvatosan kezelni a helyzetet, különben még a barátságotok is bánhatja a nem megfelelő kommunikációt. 

Egy ilyen titkot magadban tartani nem egyszerű, de mielőtt napvilágra hozod a történéseket, érdemes biztosra menned, hogy van elég bizonyítékod a megcsalásról.

Ha ugyanis úgy állítasz valamit, hogy nem tudod bebizonyítani, olyan feszültséget generálhatsz, amiből nem biztos, hogy te jössz ki jól. Hiszen a barátnőd jó esetben szerelmes a partnerébe, nehezen fogja elhinni, hogy képes olyasmire, amit te állítasz.

Ha már megvan a bizonyíték, és nem csak pletyka a megcsalás, hanem te is biztos vagy benne, hogy megtörténik, érdemes átgondolni, mennyire közeli barátok vagytok a párral – akár mindegyik tagjával. Ha a barátnőddel nem vagytok különösen szoros kapcsolatban, akkor jobb ötlet lehet inkább csendben maradni, hiszen nem biztos, hogy a te felelősséged és dolgod ezt a helyzetet a lány elé tárni. Ha viszont szoros a kapcsolat, akkor megint teljesen más a helyzet.

Próbáld meg a másik helyébe képzelni magad: ismered a véleményét bizonyos dolgokról, tudod, hogy hogyan látja a világot, milyennek tartja a barátságokat, mi a fontos számára. Ez segít abban, hogy eldöntsd, akarja-e egyáltalán tudni, hogy mi történt, vagy akarja-e azt, hogy tőled tudja meg.

Ha úgy érzed, hogy igen, és mindenképpen jobb a tisztesség és az igazság, akkor már csak azt kell kitalálnod, hogy hogyan adagold be neki ezt a szörnyű hírt.

Még nehezebb a szituáció akkor, ha a megcsalóval is jó kapcsolatot ápolsz – ilyenkor célszerű először hozzá odamenni, és elmondani neki, hogy tudod, mi a helyzet. Készülj fel arra, hogy valószínűleg tagadni fog, vagy megharagszik rád, de mégis úgy a legegyszerűbb, ha adsz neki egy kis előnyt arra, hogy összeszedje a gondolatait, mielőtt elmondod a barátnődnek, mit is tett. Még az is lehet, hogy jól jössz ki belőle, és a nyomás hatására a srác magától bevallja a dolgot – talán így úszod meg a legjobban az egész szituációt.

A legfontosabb az, hogy mindkét fél részéről minden reakcióra készülj fel: lehet, hogy nem reálisan fognak reagálni, és azt mondani, amit elvárnál tőlük, de ez teljesen rendben van. Amint az első sokk elmúlik, máris másképp látják majd a helyzetet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást