Halat a szójaszószba!
Ha nigirit eszel, mindig a halat és csakis a halat mártsd a szójaszószba – ez valóban sokkal egyszerűbb, ha nem pálcikával, hanem az ujjaiddal tartod az ételt.
Éppen csak egy pillanatig tartsd a halat a szószban, ha túl sok szójaszószt használsz például egy hagyományos étteremben, a séf előtt, akkor az akár egy sértéssel is felérhet: ez ugyanis arra utalhat, hogy azt feltételezed, hogy a hal nem friss, és nagyon sok extra szójaszószra van szükséged, hogy „feljavítsd” az ízét.
Szintén nem ajánlott a szakértők szerint az sem, hogy a wasabiból egy keveset a szójaszószba keverj.
Ha szereted a csípőset, és ezzel tuningolnád a sushidat, akkor inkább magára a sushira tegyél egy kevéske wasabit.
Éppen csak egy pillanatig tartsd a halat a szószban, ha túl sok szójaszószt használsz például egy hagyományos étteremben, a séf előtt, akkor az akár egy sértéssel is felérhet: ez ugyanis arra utalhat, hogy azt feltételezed, hogy a hal nem friss, és nagyon sok extra szójaszószra van szükséged, hogy „feljavítsd” az ízét.
Szintén nem ajánlott a szakértők szerint az sem, hogy a wasabiból egy keveset a szójaszószba keverj.
Ha szereted a csípőset, és ezzel tuningolnád a sushidat, akkor inkább magára a sushira tegyél egy kevéske wasabit.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!