10 gyönyörű, tavaszias hangulatú lánynév: ha mostanában születik a babád

10 gyönyörű, tavaszias hangulatú lánynév: ha mostanában születik a babád

Címlap / Életmód / Család / 10 gyönyörű, tavaszias hangulatú lánynév: ha mostanában születik a babád

Lili, Liliána

Szeretnénk a sort rögtön az elmúlt évek egyik legnépszerűbb keresztnevével indítani! A Lili 2020-ban például benne volt abban a TOP10-es listában, amit újszülötteknek adtak, míg a Liliána kicsit hátracsúszott, és a 32. helyet szerezte meg magának. Ez viszont jól bizonyítja, hogy mindkét név népszerűnek számít Magyarországon, és nem véletlenül. Jelentésük liliom, ami miatt a tavaszi babák egyik gyakori keresztneve is lett.

Jázmin

A Jázmin még népszerűbb keresztnév jelenleg, mint a Liliána! Ez a csodálatos hangzású név természetesen az ugyancsak gyönyörű virághoz kötődik, de népszerűségén sokat dobott például az Aladdin főszereplője, Jázmin hercegnő is. A 90-es években még igazi ritkaság volt, csak néhány család választotta, de mára a 17. legnépszerűbb keresztnévvé nőtte ki magát.

Kamilla

Érdekesség, hogy a Kamilla név nem a virágból származik: sokkal inkább a latin eredetű Camillus férfi névből alakult át, és vált női elnevezéssé. Nemesi származású, születésű embert jelent, de mára már a csodás virággal is egybeforrt a köztudatban. Ezért tökéletes választás lehet azoknak, akik szívesen adnának a gyermeküknek egy sokoldalú, tavaszi hangzású keresztnevet.

Virág

Nem kell magyaráznunk, a Virág miért van itt a listánkon! Jelentése értelemszerűen virágot takar, de sokan nem tudják, hogy a Flóra név újításából, magyarításából jött létre. Volt idő, amikor ez volt az egyik legfelkapottabb név az országban, de tény, hogy az újszülöttek körében mára kevésbé népszerű. 2020-ban a 99. leggyakoribb név volt, így kis híján lecsúszott a TOP100-as listáról.

Ibolya

Ez a név valójában évtizedekkel ezelőtt élhette fénykorát, leginkább a 60-as és 70-es években. Tavaly a TOP100 névbe már nem került bele, de talán épp ezért érdemes elgondolkodnod rajta, ha tavaszi nevet szeretnél! Maga az ibolya virág ihlette a nevet, ennek ellenére egyébként mégsem ekkor, hanem nyár végén ünneplik.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást