Így tartsd meg a bőröd nyári ragyogását!

Így tartsd meg a bőröd nyári ragyogását!

Címlap / Stílus / Arc / Így tartsd meg a bőröd nyári ragyogását!

A nyár csodát művel a bőrrel: egyrészt megerősíti és egészségesebb árnyalatúvá varázsolja a szabadban töltött idő, másfelől a párás környezet jobb hidratáltságot, ezáltal szó szerinti ragyogást kölcsönöz. Mit tehetsz, hogy minél tovább megőrizd ezt az állapotot?

Színezett hidratáló

Ha alapozó helyett színezett hidratálót használsz, több legyet üthetsz egy csapásra: eltüntetheted az apróbb hibákat, egyenletesebbé varázsolhatod a bőrfelszínt, ráadásul nem viszel föl olyan vegyszereket, amelyek az alapozók erősebb fedéséhez szükségesek.
Mivel a sejtjeid így kevesebb késztetést kapnak a megújulásra, tovább örülhetsz a barnaságnak.

Bronzosító gyöngyök

Ennek a csodakencének az év bármely szakában hasznát veheted, hiszen a megfelelő helyeken alkalmazva kiemelheted az arcod karakterét, a vállad és a dekoltázsod.
Nagy ecsettel vidd föl a füled irányából a szád felé, az arccsont alatt haladva! Amennyiben egy kevés pirosítót is teszel az almácskákra, még vonzóbbá teheted a végeredményt.

Enyhe radírozás

Durvább szemcséjű radírozásra heti egy alkalommal van szükség az elhalt hámsejtek eltávolításához, de már számos olyan termék is kapható, amelyet akár mindennap használhatsz.
A környezeti szennyeződések eltávolításával bőröd egészségesebb lesz, mint valaha!

Szérum vagy olaj

Amennyiben nem zsíros a bőrtípusod, fontold meg az arcápoló szérumok és olajok használatát! Ezek a kozmetikumok – főleg lefekvés előtti használat esetén – igen gazdag ápolást és tartós hidratálást biztosítanak.
Ne feledd: a fakó bőr fő oka általában a külső-belső vízhiány, tehát ha azt megelőzöd, máris sokat tettél a szép külsőért!

Highlighter

A por vagy folyékony állagú, világos színű kiemelő az arccsont tetejére, a homlokra, az orrnyeregre és az áll alsó részére helyezve olyan hatást kölcsönöz, mintha éppen most jöttél volna a strandról.
A bronzosítóval együtt fény-árnyjátékba vonja az ábrázatod, így akár a legnagyobb zimankóban is üdévé pingálhatod magad.

Önbarnító

Rengetegféle termékből választhatsz: vannak krémek, balzsamok, permetek, kendők, illetve önbarnítóval dúsított testápolók is. Kezdőként célszerű az utóbbi mellett döntened, mivel lényegesen kisebb a foltosodás veszélye. Ha alaposan kezet mosol a használat után, attól sem kell tartanod, hogy árulkodó nyomok maradnak a tenyereden.
Előfordulhat, hogy cikkünk címének láttán először a szolárium ugrott be neked, mint lehetséges megoldás. A mesterséges barnulás ezen formája azonban nem jó ötlet, mivel a lila fény úgy barnít, hogy közben nem erősíti meg a bőrt. Az eredmény vékony, sérülékeny, könnyebben ráncosodó felszín, ami frissesség helyett jó néhány évvel öregít.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!