Szuper térelválasztók, természetes anyagokból

Szuper térelválasztók, természetes anyagokból

Címlap / Otthon / Dekor / Szuper térelválasztók, természetes anyagokból

Ha szeretnél több helyiséget a lakásba, akkor nem kell feltétlenül egy új falat húznod a szobába, elég, ha egy szuper térelválasztót szerelsz fel valahova. A természetes anyagokkal készült megoldások nagyon szépek ezekből, ezért mutatunk néhány ilyen térelválasztót, hogy legyen miből inspirálódnod.

Kötél és gerenda

Egy fagerenda a padlóra, egy pedig a mennyezetre – ez adja az alapot egy szuper, kötélből készült térelválasztónak.

A gerendára kampókat kell felszerelned, amelyekre rögzítheted a méretre vágott köteleket fent és lent is. Ez a térelválasztó nagyon jól mutat a hálószobában, a fürdőben, de akár a nappaliban is használhatod.

 

Raklapok

A raklapok néhány évvel ezelőtt kerültek be a lakásba, mint szuper bútoralapanyagok – nagyjából bármit lehet belőlük gyártani a szekrénytől kezdve a polcon át az asztalig és a székig.

Éppen ezért miért is ne használhatnánk fel térelválasztónak is?

Ha egy kicsit masszívabb, falszerű paravánra lenne szükséged, akkor ez a legjobb megoldás. Ezt akár be is polcozhatod, de akasztókat, képeket és mád dekorációt is szerelhetsz rá.

Futónövények

A futónövények is nagyon jól hasznosíthatók, mint térelválasztók – felfuttathatod őket egy keretre, vagy kötélre, de akár speciális, virágládával összeépített rácsot is használhatsz.

Ugyan azonnal nem lesz belőlük teljes térelválasztó, de hamar megnőnek annyira, hogy ezt a célt szolgálják.

Ha így használod a növényeket, különösen fontos, hogy mindig jól ápoltak és tiszták legyenek, hiszen nagyon feltűnők lesznek a lakásodban.

A nappaliba érdemes ezt a megoldást választanod, vagy a konyhába, ha leválasztanál belőle egy részt étkezőnek.

Gallyak és ágak

Igazi faágakat is bevihetsz a lakásba térelválasztónak, csak előtte jól tisztítsd le őket, és hogy hosszabb életük legyen, kezeld ezeket lakkal vagy festékkel.

A gallyakat állítsd egymás mellé, szorosan vagy akár szellősebben.

Jól mutat a lakásban az a változat is, ahol több ág is marad a gallyakon, de az is, ahol csak önmagukban vannak. A fa ilyen formában jól kombinálható kővel, így igazi keleties hatású térelválasztód lehet.

Bambusz először

A gallyakhoz hasonlóan száraz bambuszból is készülhet térelválasztó a lakásba.

A vékonyabb bambusz szorosan egymás mellé fűzve mutat jól, míg vastagabb bambuszrudakkal akár egy különleges elrendezésű térelválasztót készíthetsz.

A bambuszos megoldás a legjobban a fürdőben vagy a hálószobában mutat jól, de akár a teraszon vagy az erkélyen is használhatod.

 

Bambusz másodszor

A fürdőbe vagy a nappaliba a száraz bambuszon kívül élő növényből is készülhet a paraván.

Ehhez szükséged lesz egy alapra, amibe a bambuszokat ülteted.

A bambuszokat földbe tedd, hogy minél több új növényt hozhassanak, a föld tetejét pedig dekoráld kavicsokkal. Elragadó keleties hatású térelválasztód lesz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást