A nyár rengeteg ízletes zöldséggel és gyümölccsel kényeztet el bennünket, a legfinomabbak ezek közül pedig éppen augusztusban teremnek. Ha szeretnéd megőrizni őket akár télre is, érdemes befőznöd belőlük. Hoztunk neked most néhány szuper receptet, amelyet érdemes lehet kipróbálnod!
3/4 Kardamomos szilvalekvár
Nem a nyári ízeket idézi vissza ez a lekvár, helyette télen kiváló lehet az ünnepi hangulat megteremtéséhez, a karácsonyi sültek vagy sütemények mellé tálalva.
Elkészítés: Tedd fel a szilvát főni egy lábasba a 2 csésze vízzel, majd amikor felforrt, add hozzá a kardamomot, a citromlevet és a pektint. Főzd addig, amíg ismét rottyan egyet, majd add hozzá a cukrot, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ha még különlegesebb lekvárt szeretnél, tehetsz bele fahéjat is. Hűtsd egy kicsit a lekvárt, majd öntsd csírátlanított üvegekbe, és tedd száraz dunsztba.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!