Budapestről vidékre költözött Balázs, ma több, mint 30 településre szállít környezettudatos menüket a vállalkozása

Budapestről vidékre költözött Balázs, ma több, mint 30 településre szállít környezettudatos menüket a vállalkozása

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Budapestről vidékre költözött Balázs, ma több, mint 30 településre szállít környezettudatos menüket a vállalkozása

Manapság sokan döntenek úgy idehaza, hogy a vidéki életüket hátrahagyva Budapesten próbálnak szerencsét egy jobb munkalehetőség reményében.

Göndöcs Balázs viszont éppen az ellenkezője mellett döntött, és a fővárosból költözött vissza Vas vármegyébe, majd alapította meg vállalkozását. A ZöldFazék ma már több, mint 30 településre szállít olyan menüket, amelyek tényleg minden nap öröm enni.

Mi adta az ötletet annak idején a vállalkozásod létrehozásához?

Akkor határoztam el, hogy indítok egy ebéd-házhozszállító céget, amikor Budapestről visszaköltöztem Vas vármegyébe. Ugyanis hiába akartam magamnak ételt rendelni, nem találtam a fogamra valót. Illetve az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy amikor Budapesten laktam, már foglalkoztam hasonlóval.

Fotó: ZöldFazék

Milyen alapelvek szerint állítjátok össze a napi kínálatotokat?

Fontosnak tartjuk, hogy mindenki találjon nálunk kedvére valót. Így minden nap megtalálhatóak nálunk a klasszikus fogások – mint például a székelykáposzta, a burgonyafőzelék, a hortobágyi húsos palacsinta vagy a milánói makaróni -, vegán kínálat – például korianderes csicseriborsó-főzelék tofuval, vagy vegán mac and cheese -, fitt és rántott ételek is, ugyanakkor minden nap választható nálunk 1-2 különlegesebb fogás is.

Fotó: ZöldFazék

Mi az, ami szerintetek manapság minőségivé tud tenni egy ételt?

Alap és friss fűszernövényekkel dolgozunk. Száműztük konyhánkból az ízfokozókat, ételízesítőket és mesterséges aromákat. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk ezzel kapcsolatban, sokan mondják, a ZöldFazék menütől nem fájdul meg a hasuk. 

Fotó: ZöldFazék

Főételeink és leveseink laktózmentessége egy plusz adalék, hogy szélesebb réteget tudjunk kiszolgálni. Fontos szempont az igényes tálalás, hogy az étel nemcsak finom, hanem egészséges és gusztusos is legyen.

Fotó: ZöldFazék

Pontosan milyen módokon jelenik meg nálatok a fenntarthatóság?

A rendeléseket mindig előző nap délig fogadjuk be, így minden egyes nap pontos mennyiséget főz le a konyha. Ezáltal szinte nulla felesleget termelünk. Továbbá a konyha energiaellátása a fenntartahatóság jegyében napelemekkel lett kiegészítve.

Fotó: ZöldFazék

Hogy látjátok, mostanság inkább a reform ételek felé hajlanak az emberek, vagy most is szívesebben maradnak a klasszikus kedvenceknél?

Mindkettőre van igény. Nem látunk ebben különösebb eltolódást, a klasszikusok, mint például a rántott hús, a paradicsomos húsgombóc, a hentes tokány vagy a rakott krumpli továbbra is nagy kedvencek.

Fotó: ZöldFazék

Mi volt az a pont, amikor úgy éreztétek, a házhozszállítás mellett egy ételbárt is szeretnétek nyitni?

Az évek alatt sokan kérték tőlünk, hogy legyen egy beülős helyünk, illetve nekünk is egy nagy álmunk volt egy ételbár nyitása. A szombathelyi METRO áruházban adódó lehetőséggel élve egymásra talált a kereslet és a kínálat, így közel három év után megvalósulhatott az ÉtelBár, ahol minden hétköznap 11 órától 15 óráig várjuk a kedves vendégeket, szintén naponta változó kínálattal.

Fotó: ZöldFazék

Mennyire élitek meg kihívásként, hogy távol a fővárostól, vidéken van a vállalkozásotok?

Szerencsére nem feltétlenül éljük meg kihívásként. A piac szűkebb, ugyanakkor például a reklámzaj kevesebb.

Fotó: ZöldFazék

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondoltok vissza a legszívesebben, és milyen jövőbeli terveitek vannak?

Talán a családjainktól és barátainktól kapott pozitív visszajelzésekre gondolunk a legszívesebben, hiszen ezt tartjuk a legnagyobb elismerésnek. Jelenleg két cégnél is ehetnek a munkavállalók egészséges ZöldFazék menüt, a jövőben ezt a szolgáltatást is bővítenék, valamint a távoli tervek között szerepel, hogy kinőjük Vas vármegyét.

Nyitófotó: ZöldFazék

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!