Szuper körömújdonságok, amiket ki kell próbálnod

Szuper körömújdonságok, amiket ki kell próbálnod

Címlap / Stílus / Test / Szuper körömújdonságok, amiket ki kell próbálnod

A divat évről-évre megújul, s nincs ez másképpen a manikűrrel sem. Az elmúlt időszak több újdonságot is tartogatott, mind a technikák, mind a minták során.

Kaviárkörmök

A kaviárkörmök különlegessége, hogy az apró díszekhez hasonlóan, háromdimenziós körömfelületet biztosítanak. Az elnevezés a miniatűr, kaviárra emlékeztető gyöngyöknek köszönhető, az ötlet pedig Charlotte Knight-é, a Ciaté márka alapítójáé.
 
Már nem csak műkörmösöknél tudunk kaviár körmöket készíttetni, hiszen akár rendelhetünk is magunknak ebből a szórnivaló csodából. Mindössze egy jó minőségű, fedő körömlakkra van szükségünk, amibe csak egyszerűen bele kell nyomkodnunk az apró gyöngyöket.

Bársonykörmök

Akárcsak a kaviárkörmök, a bársonykörmök is háromdimenziós élményt ígérnek, csak nevükhöz híven ezek nem gyöngy, hanem bársonypor formájában fognak pompázni. A bársonyköröm már szintén nem csak a manikűrösök kiváltsága, hiszen több színben is rendelhetünk magunknak, akár itthonról, akár külföldről. 
Ha szettben rendelünk, akkor egy lakkot, egy bársonyport és egy ecsetet kapunk kézhez, de van lehetőségünk párszáz forintért csak a port beszerezni. Feladatunk mindössze annyi, hogy lakkozás után a körmünket beszórjuk a bársonyporral, majd az ecset segítségével óvatosan eltávolítjuk a felesleget.

Kaméleonkörmök

Nem egy állatos minta hódításáról van szó, hanem a színváltásról, ami jellemző módon a kaméleonhoz köthető. 
 
Ennek a körömzselének a lényege, hogy a hőmérséklet-változásra vagy az UV-sugárzás hatására megváltozik a körmünk színe, de típustól függően akár elegendő lehet az is, ha más-más szögből gyönyörködünk az árnyalatokban.

Matt körmök

Míg egyszerre hódítanak a színes, feltűnő és csillogó körmök, megjelentek a piacon a matt fényzselék és lakkok is, amik bár külföldön már évek óta népszerűek, nálunk még csak mostanában terjedtek el.
 
A matt zselé már önmagában is elég feltűnőnek bizonyul, hiszen a körmöket mindig sokkal inkább fényesnek szoktuk meg, de még inkább kiemelhető a kontraszt, ha különböző „normál” funkcióval bíró lakkal, vagy zselével bolondítjuk meg a felületet.

Metál körmök

A matt mellett nem maradhat ki az extra kontraszt, a metálos körmök. A jelző nem csak a színre értendő, ugyanis egyre népszerűbbek a különböző, szintén háromdimenziós formában beépíthető kellékek, mint a mini láncok és a szegecsek.

Ombre körmök

Már egész biztosan találkoztál ezzel az elnevezéssel, ha követed a divatról szóló magazinokat. Az ombre, avagy a színátmenet nem csak a ruhákon és a frizurákon jelent meg, hanem meghódította a körmök világát is. 
 
Több technika bevethető az alkalmazása során: minden ujjunkon ugyanolyan lehet az átmenet, de akár választhatunk egymáshoz hasonló, mégis eltérő árnyalatot minden egyes körmünkre.

Kalocsai minta

Meghódította a világot a kalocsai minta, így elkerülhetetlen volt, hogy belopja magát a manikűrösök szívébe is. 
 
Nem csak a hagyománytisztelők gyönyörködhetnek a csodás motívumokban, hiszen az utóbbi szépségkiállításokon egyre népszerűbb helyeket foglalhattak el ezek az egyértelműen Magyarországhoz köthető, csodás motívumok.

Kép forrása: Körmönfont (Egerszegi Krisztina)

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást