Párkapcsolat / Szerelem / Szex

5 szülés utáni csapda, amibe nem szabad belesétálnod

5 szülés utáni csapda, amibe nem szabad belesétálnod

Ismerjük be, kisgyermekes anyukaként nem egyszerű kiegyensúlyzott szexuális életet élni. A terhesség semmihez sem fogható időszaka után sok szempontból új emberek leszünk. Megváltozott prioritások, megváltozott testalkat és testkép, hogy csak néhányat említsek a hátráltató tényezőkből. Sokan inkább beletörődünk az új helyzetbe, minthogy apró változtatásokkal újra megéljük természetes igényeinket. Ahhoz, hogy ezeket az apró változtatásokat végre tudjuk hajtani az életünkben, fontos, hogy elkerüljük a leggyakoribb csapda-helyzeteket.

Szülés után

A várandósság egészen kivételes élmény. Sokan azonban nem az életük egyik legcsodálatosabb élményeként, nőiességük kiteljesedéseként tekintenek rá, hanem egy hónapokig tartó tortúraként.

Valljuk meg, gyakran joggal. A terhesség valóban csodálatos, de olykor traumatizál is. Sokszor kíséri depresszió, elégedetlenség, ingerültség.

Sokan pedig nem érzik a szükségét annak, hogy visszataláljanak régi énjükhöz. Pedig vissza kell. Ennek legegyszerűbb módja az, ha tudatosítod magadban: a szülés nem csak hormonháztartás, fájdalom és egy katartikus nap láncolata.

A szülés egy csodálatos és fülledt éjszaka története is, amikor te iszonyatosan vonzó voltál a párod számára. És ezt a a különleges nőt nem veszítheted el 9 hónap alatt, ezt vésd jól az eszedbe.

A szex, mint eszköz

Sok nő érzi úgy szülés után, hogy a szex az valami szükséges, olykor elkerülhetetlen tennivaló.

Ha a párunk igényli, hát legyen, de nyugodtabbak lennénk, ha nem kéne efféle dolgokkal vesződni. Sok nő mesél arról, hogy a szex általában, vagy mondjuk az orális szex, árucikké vált a házasságukban; tehát akkor van, ha ellentételezi azt párjuk.

Kiviszi a szemetet, nem dobálja szét a ruháit, és kevesebbet jár el a haverokkal. Ha ez nálatok is így van, azonnal változtass.

A szex nem eszköz. Pontosabban, a szex nem cserealap egy kapcsolatban, hanem a boldogságotok egyik nagyon fontos forrása. Azért tedd, mert vágysz rá, azért mert izgi az emeletre osonni, amíg a gyerekek mesét néznek. De soha ne azért, hogy valamit megkapj. Ja, hogy te nem kívánod? Akkor olvass tovább!

A libidó-hanta

Természetesen minden ember eltérő mértékben kívánja a szexet. Ez kortól, hangulattól és még rengeteg mindentől függ, de egyáltalán nem kívánni a szexet, na, az egészen más tészta.

Azt egyszerűen nem lehet a libidóra fogni. Ha nem kívánod a szexet, akkor valami gond van, amit azonnal orvosolnod kell. Ebbe nem törődhetsz bele!

Nyugodtan nézzetek erotikus filmeket a pároddal, kényeztesd magadat, idézz fel régi, szenvedélyes emlékeket, vagy beszélgessetek arról, milyennek láttátok egymást a kapcsolatotok elején.

Tégy meg bármit, csak egyet ne: ne törődj bele ebbe a helyzetbe.

Önismeret-hiány

Persze ahhoz, hogy újra megtaláld magadban a szenvedélyes nőt, nemcsak magadat kell ismerned, hanem  az új, megváltozott énedet is.

Azt, amely akár máshogy, vagy mást szeret, mint a szülés előtt. Ezt az új nőt, csak türelemmel és kísérletezéssel fedezheted fel.

Szánj időt a testedre, ismerd meg az új alakod, az új igényeid, tanuld meg boldoggá tenni magad.

Aztán ha már sikerült, ülj a párod mellé, és súgd halkan a fülébe, hogy mire jutottál.

A nembeszélés

Tudom, hogy kisgyermekes szülőként rengeteg megbeszélni valótok van.

Az otthoni teendők, a munka, esetenként anyagi nehézségek uralják a párbeszédet.

Ez azonban nem szoríthatja háttérbe nőiességedet!

Azt, hogy tudj és merj beszélni vágyaidról. Mindig legyen időtök arra, hogy megosszátok egymással fantáziáitokat.

Hidd el, előjátéknak sem utolsó, ha pedig belemelegedtetek, megtapasztalod majd, hogy még a hiteltörlesztésről is egyszerűbb beszélni egy összegyűrt lepedőn.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást