5 praktikus megoldás pici konyhákba, amit te is ki akarsz majd próbálni

5 praktikus megoldás pici konyhákba, amit te is ki akarsz majd próbálni

Címlap / Otthon / Dekor / 5 praktikus megoldás pici konyhákba, amit te is ki akarsz majd próbálni

Extra munkafelület

Ez a kihúzható, görgős kis asztalka segítségedre lesz, hogy extra felületet nyerj, ha nem csak egy rántottát, hanem valami komolyabb ételt szeretnél összedobni. Használat után viszont azonnal vissza is tolhatod a szekrény rejtekébe, hogy ne foglaljon felesleges helyet! 

Ha akkora a konyhád, hogy egy kis munkaasztal keresztül is érné az egészet, ez a megoldás akkor is kompromisszumot jelenthet, hiszen munkaterületed is lesz, mégsem kell oldalasan sasszézva közlekedned a konyha egyik végéből a másikba.

Használd ki a levegő terét is!

Egy kis konyhában a legapróbb polcocska is értékes tárolófelülettel bír, de ne csak az egyik oldalát használd! A legegyszerűbb megoldás ennek a polcnak az elkészítéséhez, ha az üvegek tetejét felszögezed a polc aljára, majd ebbe csavarod bele az üvegeket.

Ha könnyebben le- és felhelyezhető tartályokat szeretnél, akkor használj mágnest, de ekkor ügyelj arra, hogy elég erősek legyen ahhoz, hogy például a liszttel teli üvegek súlyát is elbírja.

Mutasd azokat az edényeket!

Te is azok közé tartozol, akik nem tudnak ellenállni a szépen megmunkált, rézből készült, vagy éppen színes lábasoknak? Ha már komolyabb összeget adtál ki értük, akkor ne rejtsd őket a szekrény mélyére, már csak azért se, mert rengeteg értékes helyet foglalnak el.

Tedd őket inkább a szekrény oldalára, ahol általában sok a kihasználatlan felület – mivel ezeket az edényeket valószínűleg nem is használod minden nap, nem is kell, hogy a kezed ügyében legyenek, de itt azért elérni is könnyebb őket, mint mondjuk kis sámliról nyújtózkodva a szekrény tetejéig.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást