Otthon / Dekor

Gyönyörű pici konyhák 10 négyzetméter alatt

Svéd dizájn

Ha aprócska helyen kell berendezned a konyhádat, érdemes a skandináv stílussal kacérkodnod, mert ez egyszerre praktikus és divatos is, így tökéletes választás lehet. A beépített elemek és a minőségi anyagok garantálják, hogy a konyhában mindennek jut hely, és évek múlva is ugyanilyen mutatós marad.

Ha ezt a dizájnt választod, járólap helyett használj vizes helyiségekben is használható fa padlóburkolatot – egy szép hidegburkolathoz képest nem feltétlenül drágább, viszont az egész helyiséget melegebbé teszi.
 

Vidám színek

Ha inkább a bolondos, bohókás stílus áll közelebb hozzád, egy csepp modernséggel fűszerezve ez is jól mutathat a talpalatnyi konyhában. A kis konyha akár egy panellakás aprócska terében is kialakítható.

Ha nem is akarsz a konyhában enni, akkor is érdemes legalább egy kis padot betenni, ahová leülhetsz meginni egy kávét, vagy, ha vendéged van, akkor ő leülhet, amíg te elkészíted neki a teáját.

Ha a belmagasság megengedi, mindenképpen használd ki a teret, és tegyél be néhány nagy méretű szekrényt, ahol a ritkábban használt dolgokat is tárolhatod.

Fényes felületek

Amikor egy apró konyha berendezéséről van szó, valószínűleg keveseknek jutna eszébe a szürke szín, pedig a csempe a bizonyíték rá, hogy ha fényes, tükröződő felületet választasz, akkor nagyon modern, elegáns hangulatot kelt, és még a teret sem nyomja össze.

A csempe miatt a konyhában jól mutat a krómacél tűzhely és szagelszívó, ami kicsit ipari hangulatot kelt, de az aqua színű hűtőszekrény, és az inkább romantikus stílusú, fehér konyhabútor ezt finom eleganciává szelídíti.

Nekünk külön tetszik, hogy a nyitott polcokra kerültek a különféle olajos üvegek és fűszerek, egy kis színt csempészve a helyiségbe.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást