Csodálatos pici konyha inspirációk, 10 négyzetméter alatt

Csodálatos pici konyha inspirációk, 10 négyzetméter alatt

Címlap / Otthon / Dekor / Csodálatos pici konyha inspirációk, 10 négyzetméter alatt

A konyha sokak szerint a lakás lelke, itt készülnek azok a finomságok, amik aztán az egész családot az asztal köré gyűjtik, de persze, ha egyedül élsz, akkor sem elhanyagolható, hogy reggelire hívogató-e a helyiség. Ötleteink segíthetnek, hogy akkor is bájos konyhát alakíts ki, ha erre csak néhány négyzetmétered van.

Svéd dizájn

Ha aprócska helyen kell berendezned a konyhádat, érdemes a skandináv stílussal kacérkodnod, mert ez egyszerre praktikus és divatos is, így tökéletes választás lehet. A beépített elemek és a minőségi anyagok garantálják, hogy a konyhában mindennek jut hely, és évek múlva is ugyanilyen mutatós marad.

Ha ezt a dizájnt választod, járólap helyett használj vizes helyiségekben is használható fa padlóburkolatot – egy szép hidegburkolathoz képest nem feltétlenül drágább, viszont az egész helyiséget melegebbé teszi.
 

Vidám színek

Ha inkább a bolondos, bohókás stílus áll közelebb hozzád, egy csepp modernséggel fűszerezve ez is jól mutathat a talpalatnyi konyhában. A kis konyha akár egy panellakás aprócska terében is kialakítható.

Ha nem is akarsz a konyhában enni, akkor is érdemes legalább egy kis padot betenni, ahová leülhetsz meginni egy kávét, vagy, ha vendéged van, akkor ő leülhet, amíg te elkészíted neki a teáját.

Ha a belmagasság megengedi, mindenképpen használd ki a teret, és tegyél be néhány magas szekrényt, ahol a ritkábban használt dolgokat is tárolhatod.

 

Fényes felületek

Amikor egy apró konyha berendezéséről van szó, valószínűleg keveseknek jutna eszébe a fényes szürke szín, pedig ha fényes, tükröződő felületet választasz, akkor nagyon modern, elegáns hangulatot keltesz, amely még a teret sem nyomja össze.

A csempe miatt a konyhában jól mutatnak a krómacél gépek, amelyek kicsit ipari hangulatot keltenek, de a kék burkolat ezt finom eleganciává szelídíti.

Nekünk külön tetszik, hogy a teret üvegfallal elválasztva egy mosókonyhát is kialakítottak.

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»