Sokan már lefekvéskor azon morfondírozunk, hogy mit fogunk majd reggelizni és az esetek nagy részében az első étkezésünkben a tojás a főszereplő. A kemény- és a lágytojás megosztó, a tükörtojás remek, de egysíkú, a rántotta viszont olyan tojásétel, amiben mindenki kiélheti a kreativitását. A tojás magában is remek étel rántottaként, azonban mással is megbolondíthatjuk, mint a nálunk elterjedt, szokásos hagyma, kolbász és szalonna szentháromság. Íme öt különleges, de rendkívül ízletes rántotta receptje, a világ minden tájáról.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Pesto és koktélparadicsom közreműködésével
Két evőkanál olíva olajon melegíts fel 4-6 koktélparadicsomot, sózd meg majd kevergesd őket amíg ki nem durrannak.
Egy másik serpenyőben olvassz fel a tűzön fél evőkanálnyi vajat, egy tálkában pedig verj fel 2-3 tojást és egy maroknyi parmezán sajtot. Sózd, borsozd meg, majd kezdd el sütni. Mikor már nem folyós, adj hozzá egy evőkanálnyi pestót. (A házi a legjobb, de a bolti is tökéletesen megfelel). A rántottát díszítsd a koktélparadicsomokkal.