Szívószál és beszélgetés a macskáddal: 5 kattant januári világnap

Szívószál és beszélgetés a macskáddal: 5 kattant januári világnap

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szívószál és beszélgetés a macskáddal: 5 kattant januári világnap

Korábbi összeállításainkból már kiderülhetett számodra, hogy minden hónapra jut néhány őrült világnap. Az év kezdete sem jelent kivételt ez alól, tehát most megtudhatod, mikor kötelező fejfedőt hordanod, furcsa szöveggel üdvözölnöd a hangpostádra érkezőket, illetve odafigyelni a slágerlistákra…

Szívószál nap

Hogyan is kortyolhatnád stílusosan a mennyei turmixot, ha szívószál nem létezne?

Vagy miként tudnál üdítőt fogyasztani a sötét moziteremben, amennyiben kénytelen lennél a pohár felemelésével szerencsétlenkedni?

Valószínűleg mindannyian egyetértünk benne, hogy a szívószál hiánypótló és életmentő találmány, tehát megérdemel egy saját ünnepet.

Az első darabokat még a sumérok készíthették, hogy sört igyanak vele – a folyékony kenyér ugyanis akkor még tele volt mindenféle erjedési melléktermékkel.

A különböző anyagból készült szívószálak azonban olykor furcsa ízt kölcsönöztek az italoknak, amit egy Marvin C. Stone nevű fazon 1888-ban megunt, így elkészítette az első – maira igencsak hasonlító – darabot.

Ünnepelj ilyennel január 3-án – akár kávéba is márthatod!

Slágerlista világnap

Tinikorod óta nem volt szerencséd egy igazi slágerlistához?

Öreg hiba, hiszen az aktuális kedvencek mellett ilyenkor újabbakat is felfedezhetsz!

Ma már jóformán az alapműveltség részét képezi, hogy nagyjából sejtsd, kik járnak az élen – elvégre róluk szólnak a hírek, és elég bosszantó lehet, ha nem érted, mi bennük a pláne.

Persze, magáért a zenei élményért is érdemes odatekerned a rádióban vagy odakapcsolnod a tévében, ha pedig nincs ínyedre, hogy időhöz kössenek a műélvezetben, keress rá a neten!

Mi az amerikai Billboard listát javasoljuk, amely világszerte irányadónak számít.

Vigyázat: a dolog kockázata, hogy akár napokra a fejedben ragadhat a friss favoritod dallama. Január 4-én esedékes ez a világnap.

Fejfedő nap

Soha jobbkor nem jöhetne egy ilyen kezdeményezés, mint január 15-én, amikor jó eséllyel tombol a tél.

A sapkák és a kalapok nemcsak, hogy stílusosak, hanem védenek a megfázástól, továbbá a hajhagymáid sértetlenségéről is gondoskodnak.

A szélsőséges hőhatás ugyanis akár már egyetlen alkalommal is kárt okozhat a tincseidben – főleg ha hirtelen jutsz fagyból meleg és száraz levegőre.

Ne aggódj, hogy a sapi tönkreteszi a frizurádat!

A kissé kusza sörény még vonzó is, ráadásul a táskádba rejtett összecsukható hajkefével minden kellemetlenséget kiiktathatsz. 2015-ben bolondos fazont is választhatsz!

„Válaszold meg a macskád kérdéseit!” nap

Ennek a világnapnak a lényegét csak azok érthetik, akik tényleg odavannak a macskákért, esetleg nekik is van otthon egy bundás kis dorombológép.

Ha közéjük tartozol, biztosan eszedbe jutott már jó néhányszor, hogy milyen jó lenne tudni, vajon mire gondol a kis barátod.

Január 22-én tuti, hogy senki sem fog hülyének nézni emiatt, hiszen pont erre való az alkalom!

Nyugodtan agyalj rajta, mi járhat a cirmosod fejében, s próbáld megválaszolni neki a benne felmerülő kérdéseket.

Persze, közben azért etesd és simogasd is, különben még azt hiszi, hogy a legszükségesebbekről megfeledkező, filozófus alkattá vált az embere.

Idióta hangpostaszöveg-nap

Ha végleg meguntad a „Halló, itt XY beszél…” üdvözlőszöveget, január 30-án minden következmény nélkül lecserélheted valami igazán őrültre – legalábbis elvileg.

A tengerentúlon ennek már megvan a hagyománya, tehát a főnöknek például szeme sem rebben, ha a beosztottjának hangja pajzán poénnal köszönti a céges számot tárcsázva.

Itthon egyelőre azt javasoljuk, hogy a kevésbé fejlett humorérzékű ismerőseidet külön avasd be a játékba.

Az új üdvözlőszöveged lehet kreatív, vicces vagy akár félelmetes is – csak rajtad áll, milyet szeretnél!

Amennyiben viszont értelmet keresel az egészben, rossz helyen jársz.

Ez ugyanis egy értelmetlen, ám annál humorosabb világnapokat taglaló cikk, amiből februárban jön a következő rész.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást