Szinte hihetetlen! Sztárok, akik idén töltik a 40-et

Szinte hihetetlen! Sztárok, akik idén töltik a 40-et

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szinte hihetetlen! Sztárok, akik idén töltik a 40-et

A világsztároknak gyakran van okuk az ünneplésre. Ez az év azonban sokaknak lesz extrán különleges. Lássuk, kinek kell idén nagyon nagy levegőt vennie, hogy egyszerre negyven gyertyán tudjon elfújni a születésnapi tortáján.

Orlando Bloom

A brit születésű filmsztár az év első hónapjában látta meg a napvilágot, negyven évvel ezelőtt. Indiai születésű édesanyja és a család egyik igen jó barátjának szerelemgyermekeként fogant meg. Élete első 13 évében abban a tudatban élt, hogy édesapja az a dél-afrikai regényíró, akit 4 éves korában tragikus körülmények közt elvesztett.

Kamasz volt már, amikor édesanyja feltárta előtte az igazságot. Bár diszlexiás volt, egészen fiatal kora óta a színészi pályára készült, 16 évesen már önálló lakást bérelt Londonban és a városi színház társulatában lépett fel rendszeresen.

Huszonegy évesen majdnem életét vesztette, amikor kizuhant egy barátja teraszáról, orvosai szerint csodával határos, hogy a színész pár hét múlva a saját lábán sétált ki a kórházból.

Kalandos élete során több ismert színésznő is megfordult a karjaiban, köztük Kate Bosworth, akivel évekig együtt éltek és Miranda Kerr modell, akit 2010-ben feleségül vett és született egy gyermekük. A házasság azonban nem tartott sokáig.

Ha hinni lehet a pletykáknak, Orlando épp szabad és az agglegények gondtalan életét éli. Buddhista, húst sohasem fogyaszt, gyűlöli a televíziót és a magazinokat, saját bevallása szerint internet fóbiája is van.

Mégis mit csinál, amikor nem filmforgatáson van? Extrém sportokat űz, igazi adrenalinfüggő: ejtőernyőzik, kaszkadőrködik hobbi szinten.

Főbb alkotásai: A Gyűrűk Ura, Trója, A Sólyom végveszélyben, A Karib-tenger kalózai, Oscar Wild szerelmei

Michael Fassbender

A színész az NSZK-ban született, de kétéves korában Írországba költözött a családja. Vallásos neveltetést kapott, a templom mellett sok időt töltött gyermekkorában a család ír éttermében is, ahol édesapja volt a főszakács.

A filmvásznon vakmerő spártai harcosként ismerte meg a nagyközönség a 300 című filmben, majd nem sokkal később, az Éhség című film főszerepéért 57 kilogrammra fogyasztotta magát.

Ezért a célért heteken keresztül csak jógázott, magvakon, szardínián élt és naphosszat gyalogolt. Sikeri mellett megbukott filmjeiről is mindig őszintén nyilatkozik, westernfilmjéről konkrétan azt mondta az újságíróknak, hogy annyira rossz lett, hogy még ő sem nézné meg.

A 12 év rabszolgaság előkészületei alatt sokkot kapott a túlzottan erőszakos jelenetek leforgatása után. A kamera előtti meztelenkedés sem áll távol tőle, bár pucér látványát mostanában leginkább csak híres barátnője, Alicia Vikander élvezheti.

Főbb szerepei: Éhség, 300, Szégyentelen, Prometheus, 12 év rabszolgaság, X-men

 

Tom Hardy

A brit színészt ismerősei és barátai is (köztük az imént bemutatott Michael Fassbender) megosztó személyiségnek tartják. Nehezen enged magához közel bárkit is, de Hardy esetében a zord külső érzékeny lelket takar. Húszas évei elején, az első szakmai sikerektől megszédülve alkohol és kábítószerfüggő lett.

Egy évtizednyi önpusztítás után saját maga döntött úgy, hogy segítséget kér és beköltözött egy rehabilitációs intézetbe 2003-ban. Azóta tiszta életet él, mára két gyermek boldog édesapja. Drámaiskolába járt, Antony Hopkins mentoráltjaként tanulta a mesterséget, bár a kritikusok szerint alkata kevésbé alkalmas drámai szerepekre.

Tény, hogy a 21 évesen modell versenyt nyert színész rendkívül elszánt, ha sikert szimatol. A Charles Bronson életét feldolgozó alkotáshoz – nem kevés munkával – 20 kg izmot szedett magára.

Imádja a kutyákat, de nem harapás, hanem egy késsel való játék során jobb kezének kisujja úgy megsérült, hogy képtelen azt kinyújtani.

Föbb szerepei: Eredet, Mad Max – A harag útja, A sötét lovag, A Sólyom végveszélyben, Az elit alakulat.

Liv Tyler

A gyönyörű és mindig mosolygós modell, színésznő ízig-vérig New York-i. Világhírű édesapja, Steven Tyler, az Aerosmith frontembere, bár erről élete első 12 évében nem tudott, csak gyanította.

Az énekes másik lányát látva azonban szinte biztos volt abban, hogy a hasonlóság nem lehet véletlen és ekkor kérdőre vonta édesanyját és az addig apjának hitt Todd Rundgrent.

Tizennégy évesen kezdett modellkedni, Steven Tyler pedig odaadó és felelősségteljes édesapaként egyengette Liv karrierjét. Ennek ellenére komoly családi veszekedést okozott, amikor a sztár egyiküket sem hívta meg 2003-ban a Karib-tenger egyik szigetén tartott esküvőjére.

Pontosan egy hónappal később azonban 100 meghívott jelenlétében megismételték fogadalmaikat, s ide már a szülők is kaptak meghívót, továbbá Kate Hudson és David Bowie is jelen volt.

Liv nem azok közé a színészek közé tartozik, akik a munka miatt háttérbe szorítanák a családot vagy saját magukat. A színésznő a transzcendentális meditációra esküszik, mint mondja, egész életét ez teszi teljessé. A negyvenedik születésnapi tortáján három gyermekével fújhatja el a gyertyákat, július elsején

Shakira

A kolumbiai dalszerző-énekesnő Latin-Amerikában a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb jelensége, népszerűsége pedig Európában is igen jelentős. Állítólag négyévesen már verseket költött és alig volt ötéves, amikor egy közel-keleti étteremben meghallotta a hastáncos zenék üteméhez használatos doumbeket.

A dob hatására olyan extázisba jött, hogy elkezdett az asztalon táncolni, s a végén az egész étterem tapsviharban tört ki. Iskolájában azonban nem engedték énekelni, arra hivatkozva, hogy túl erős hangja van, elnyomja a többi gyereket az énekkarban.

Tizenhárom évesen már népszerű hastáncosként tartották számon.

Számos zenei díjat nyert világszerte, többek között nyolc Latin Grammy-díjat, két Grammy-t, tizenöt Billboard Music Awards-díjat, öt MTV Video Music Awards-díjat, egy People’s Choice Awards-díjat és Golden Globe-díjra is jelölték.

Férje a világbajnok focista, Gerard Piqué, két kisgyermekük van.

 

Chris Martin

A brit Chris Martin nem csak zenészi sikereire lehet híres, 2005-ben a világ legszexibb vegetáriánus sztárjának járó díjat is átvehette.

Kár, hogy pár év múlva visszaszokott a húsra, méghozzá az amerikai színésznő, Gwyneth Paltrow hatására, akit egy Coldplay koncert után ismert meg.

Chris hamarosan feleségül vette a szőke színésznőt és két gyermekük született. A pár azóta már elvált, de Chris odaadó édesapa továbbra is.

Erős vallási neveltetésben részesült, Isten félő, bár saját bevallása szerint 16 éves korától kezdve eltávolodott az egyháztól.

Középiskolás korától zenél, el sem tudja képzelni, hogy szóló karrierbe fogjon, annyira függ zenésztársaitól.

Kanye West

Kanye West azon világhírű rapperek közé tartozik, akiket saját életeseményeik inspirálnak a legjobban. Zenéjén keresztül a rajongói tudhatják a legjobban, miért rúgták ki az egyetemről, mit élt át, amikor majdnem életét vesztette egy autóbalesetben 2002-ben.

Legnagyobb sikereit is saját drámáinak köszönheti, eddig 21 Grammy-díjjal jutalmazta a szakma. Mint magáról vallja: hullámzó személyiség.

Paranoiás és depressziós tünetei miatt előfordul, hogy törölni kényszerül több koncertjét. Európában akkor vált szélesebb körben ismertté, amikor házasságot kötött a valóságshow-celeb Kim Kardashian-nel.

Csöppet sem unalmas magánéletük minden napra tartogat meglepetést a bulvársajtó számára.

A hazai születésnaposokat is köszöntjük!

Ám, hogy a hazai hírességeket is köszönthessük, mindenképpen meg kell említeni – a teljesség igénye nélkül – Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színészt, musicalénekest, Farkasházi Réka színésznőt, Bárdosi Sándor birkózót, Bujdosó Eszter jazzénekest, Boczkó Gábor párbajtőrözőt és Ágnes Vanilla énekesnőt, akik szintén idén ünneplik a negyvenedik születésnapjukat.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást