Azt már több kutatás is alátámasztotta, hogy érdemes a lehető legszínesebben étkezni – és ez minden egyes fogásra igaz. Az eltérő színű ételek ugyanis általában felerősítik egymás jótékony hatásait!
A zöldségek, gyümölcsök színeiért a különféle pigmentek felelősek, amelyek bioaktív anyagokat tartalmaznak. Ezek az anyagok azok, amik kedvezően hatnak az egészségünkre és például aktívabbá teszik az antioxidánsokat, vagy támogatják a vitaminok felszívódását. Minél több színt tudsz felsorakoztatni a tányérodon, annál nagyobb az esélye annak, hogy a felhasznált alapanyagok támogatni fogják egymás hasznosulását, ezáltal pedig az egészségedet.
2/5 Buddha tál
A Buddha tál az elmúlt években lett különösen divatos az egészségtudatos emberek körében. A lényege az, hogy a tányérra nem összekeverve, hanem csoportosítva kerülnek az alapanyagok – ennél jobb lehetőséget keresve sem találnál, ha színek szerint akarod összeállítani a fogásokat.
Ehhez a Buddha tálhoz például quinoát és édesburgonyát kell főznöd, majd babot kell párolnod, a többi alapanyag pedig nyersen kerül a tányérodra.
Lilakáposzta, rukkola, avokádó, néhány gránátalmamag, egy szórásnyi újhagyma, csipetnyi magkeverék – el is készültél!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!