Könnyedén elkészítheted ezt a különleges desszertet az ősz vitamindús slágergyümölcséből eltett lekvárral!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 1 bögre (2,5 dl) cukor
- 3 egész tojás
- 1 vaníliarúd
- 2 bögre búzaliszt
- 1 bögre kukoricaliszt
- ½ csomag sütőpor
- ½ bögre tojáslikőr
A töltelékhez:
- 1 bögre szilvalekvár
- 4 evőkanál darált mandula
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat, de ne forrósítsd fel. Add hozzá a cukrot és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd egyenként a tojásokat, és keverd az egészet habosra. Tedd bele a búzalisztet, a kukoricalisztet, a sütőport és a tojáslikőrt.
A szilvalekvárt keverd össze a darált mandulával. A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.
Egy kizsírozott, kilisztezett tepsiben terítsd szét a tészta egyharmadát. Kanalazd rá a szilvalekvár felét, de a tészta legszélére ne tegyél, nehogy megégjen a lekvár. Most következhet a tészta második harmada, majd az újabb szilvalekvár réteg, ami a lekvár maradéka. A tetejére kerüljön a tészta harmadik harmada. Körülbelül 60 percig süsd.