Melyik szexuális fantázia-csoportba tartozol?

Melyik szexuális fantázia-csoportba tartozol?

Címlap / Szerelem / Szex / Melyik szexuális fantázia-csoportba tartozol? / 2. oldal

Romantikus szexuális fantázia

22% került a második legnagyobb csoportba. Ők azok, akik alacsony izgalomról és nagyobb kényelmetlenségről számoltak be az összes forgatókönyvben, kivéve a romantikus szituációt. A nők nagyobb arányban reagáltak pozitívan a romantikus szexuális élmény elképzelésére, mint a férfiak.

Ennek manapság már meglehetősen egyértelmű okai vannak: számos felmérésből tudjuk, hogy az előjáték a nők számára sokkal több örömöt okoz, mint a tényleges aktus, és a legtöbb kutatás szerint annál jobban értékelik a szexuális életüket, minél nagyobb hangsúlyt fektet a partner az említett területre. Ha pedig ez kiegészül a romantikával, akkor úgy fest, nagyon sok nő boldog lehet. 

Lelkes szexuális fantázia

A megkérdezettek 23%-a került ebbe a csoportba – ők voltak azok, akik nagyobb izgalomról és alacsonyabb kényelmetlenségről számoltak be minden egyes szexuális fantázia hatására, tehát lényegében minden történet fel tudta csigázni az érdeklődésüket.
Ezen nincs mit szépíteni: sokan vannak azok is, akik mindenre kíváncsiak, (szinte) mindent kipróbálnának, ami szexuális tartamú.

Hirurg/istockphoto.com

Disszonáns szexuális fantázia

Azok, akik ebbe a csoportba kerültek bele, a romantikus forgatókönyvet részesítették előnyben, de a szexuális izgalmuk és a jelzett kényelmetlenségük ellentmondott annak, amit gondoltak magukról. Pl. hajlamosak voltak egyszerre kényelmetlenül és mégis vágyaikat felkorbácsolva reagálni a szadista fantáziákra.

Ebben a csoportban is magasabb volt a nők aránya, mint a férfiaké. A szakértők szerint azok, akik ebbe a csoportba kerültek be, gyakran különféle benső ellentétek tapasztalnak a magánéletükben. Pl. mást diktál a szexuális fantáziájuk, mint a vallásos neveltetésük. 

A szakértők szerint mindenkinek hasznos lehet, ha tisztába kerül saját fantáziájával és megérti, miért érez, gondolkodik úgy, ahogy. Azok számára különösen lényeges lehet a fantázia ismerete, akik szexuális problémákat tapasztalnak, de mindenkinek új utat nyithat az életébe, ha megismeri és adott esetben át is éli szexuális vágyait. Mit gondolsz, te melyik csoportba tartozol?

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást