Van 4 szexuális fantázia-csoport. Te melyikbe tartozol?

Van 4 szexuális fantázia-csoport. Te melyikbe tartozol?

Címlap / Szerelem / Szex / Van 4 szexuális fantázia-csoport. Te melyikbe tartozol?

A szexuális fantáziák a legtöbb ember életében a mindennapok szerves részét képezik. Ez egy nagyon személyes tér az életünkben, ami időnként vicc, máskor öröm, megint máskor akár szégyen tárgya is lehet.

Még akkor is, ha a szexuális fantáziák a legtöbb esetben helyénvalóak lehetnek, sokan nem szívesen vitatják meg őket a partnerükkel – főleg akkor, ha azok merőben eltérnek attól, amit az aktuális kapcsolat biztosítani tud. Amennyiben a fantáziák nagyon erősek ez az ellentét elégedetlenséghez vezet, ami természetesen hozzájárul a kapcsolati problémák kialakulásához.

Köszönhetően a széles spektrumon elérhetővé vált internetes tartalmaknak, a szexuális fantázia szabadon szárnyalhat a virtuális térben. A határ a csillagos ég, ráadásul a fantáziát egyre könnyebb valóra váltani. Az online szexpartner-keresők, vagy éppen a különféle klubok, partik tárt karokkal várják az új jelentkezőket. 

A szexuális problémákkal foglalkozó klinikusok és kutatók elismerik az egészséges nyitottság fontosságát, miközben tudják, hogy a vágyak felvállalása gyakran kényelmetlenséggel jár az alanyok számára. 

Úgy tűnik, mégsem fantáziál mindenki

Az Archives of Sexual Behavior című tanulmányban a kutatók 566 résztvevőt kérdeztek meg a szexuális fantáziájukról. A részletes és mindenre kitérő kérdőívet átlagosan 26 évesek töltötték ki, mégpedig úgy összeválogatva a résztvevőket, hogy legyenek köztük férfiak, nők, hetero-, homo- és biszexuálisok is. Kb. 50-50% volt a megosztása a párkapcsolatban élők és az egyedülállók között is, úgyhogy a kutatók valóban törekedtek arra, hogy meglehetősen vegyes társaságot kérdezhessenek ki. 

A felmérést úgy készítették, hogy négy különböző forgatókönyvet vázoltak fel a résztvevők számára, majd utána megkérdezték őket, hogy az adott szituáció hatására szexuális izgalmat, vagy éppen kényelmetlenséget éreznek. A négy forgatókönyv közé tartozott valamilyen romantikus fantázia, az erőfölény, az alávetettség, továbbá a szexuális erőszak.

AnVr/istockphoto.com

Ezután négy csoportba sikerült osztani a résztvevőket:

1/4. Közömbös szexuális fantázia

Nagyon sokan tartoztak ebbe a csoportba, nem kevesebb, mint 40%. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők csaknem fele minden nemű szexuális fantázia után kényelmetlenséget érzett. Talán nem olyan meglepő, hogy a többséget az erőszak nem hozzá lázba, de sem az alá- sem a fölérendeltség, sem pedig a romantika nem okozott örömöt a megkérdezettek 40%-ának.

Sőt, egyenesen alacsonyabb izgalomszintről számoltak be ezek hatására. Ennek a csoportnak valószínűleg a jól megszokott rutin, a hagyományok jelentik a biztos táptalajt még akkor is, ha ezektől nem feltétlenül kapnak hosszútávon újdonságot, vagy éppen izgalmakat. Úgy fest, sokaknak teljesen mást jelent a szexualitás, mint azt a médiából sejteni lehet.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»