Miről fantáziál egy férfi és miről egy nő? Bemértük intim fantáziánk határait

Miről fantáziál egy férfi és miről egy nő? Bemértük intim fantáziánk határait

Címlap / Szerelem / Szex / Miről fantáziál egy férfi és miről egy nő? Bemértük intim fantáziánk határait

Kiváló biológia tanárom mondta anno, hogy férfi és nő között minden normális, amit mindketten akarnak és élveznek is. Tizenévesen még pironkodtunk ezen a mondaton, ma már értjük, hogy a szexuális kreativitás legalább olyan fontos összetevője az egészségnek, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás. A mi kultúránk a monogám kapcsolatokat intézményesítette, így ahhoz, hogy teljesen felszabadultan kiélvezzük a szexualitásban a változatosságot, némi logisztikára van szükség. Persze, a „párhuzamos kapcsolású” partneri viszonyokra mi kitaláltuk a megoldást, de még mindig erős a társadalmi kényszer, hogy egyszerre csak egy viszonyt vállaljunk nyilvánosan.

Így aztán „soros kapcsolással” éljük ki igényeinket az ágyban: többször válunk, gyakran váltogatjuk szeretőinket. Étvágytól függ a a mennyiség – olykor a minőség is.

Amit viszont bármikor megtehetünk: szabadjára engedhetjük szexuális fantáziáinkat és olyan „vidékeket” is bejárhatunk, ahová a valóságban nem merészkednénk. A Montreali Egyetem kutatói egy 1500 fős kérdőíves kutatással utánajártak a férfiak és nők fejében zajló szexuális fantáziák tartalmának. A The Journal of Sexual Medicine hasábjain közölt eredmények nem is olyan meglepőek, hiszen nagyon is összefüggnek a két nem evolúciós-biológiai szerepével.

Vannak közös fantáziáink, a szokatlantól a gyakoriig egyaránt: 80%-ban szeretnénk szokatlan helyszíneken együtt lenni, szabadtéri és romantikus helyszínekről álmodozunk és igen nagy arányban fantáziálunk az idegenekkel való szexről is. A házasságban élő nők közel fele és a nős férfiak 83%-a ábrándozik másik partnerről.

Mindkét nem vágyik intim együttlétre hírességekkel, sztárokkal. Ebben csupán 10% a különbség – természetesen a férfiak 61%-ának javára. Az orális szex ugyancsak élénk fantáziálásra késztet és 70% körül vannak mindkét térfélen, akik számára az önkielégítés örömét fokozná, ha az a partner előtt történne.

Gyakori fantázia a dominancia és az alárendelődés is. Bár itt eltérnek az arányok, a gondolat mindkét nem fejében számottevően (50%) jelen van.

Ritka ábrándkép az állatokkal való szex (2% körül) és szokatlan, de létező fantázia a másik nem ruháiba való beöltözés is (15% körül).

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást