A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok

A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A szexuális álmok ereje: homoszexuális álmok

Nem egyszer előfordul, hogy álmainkban vagy vágyképeinkben olyan szexuális fantáziák jelennek meg, amelyeket, ha fel kéne vállalnunk, bizony nagyon kellemetlenül éreznénk magunkat.

Ráadásul ezek olyan álmok, melyeket még magunk előtt sem mindig ismerünk el, mivel alapvetően azt gondoljuk, hogy ezek a vágyaink, ezeket szeretnénk a legjobban megtenni. Ugyan lehetnek ilyen jelentések is az álmok mögött, ám a legtöbb esetben ennél valamivel bonyolultabb a helyzet.

Azonos neművel

Bizony, az álmok tengerén előfordul, hogy azon kapjuk magunkat, homoszexualitásba csöppentünk annak ellenére, hogy heteroszexuális kapcsolatban élünk. A legérdekesebb, hogy amíg a kép tart, addig a legtermészetesebb dologként éljük meg, vagy ha nem is értünk vele egyet, semmit nem teszünk ellene. A homoszexualitás az álmok világában természetesen jelenthet elfojtott, ilyen irányú vágyakat, de nem csak és kizárólag.

Amikor az agyunk azonos neműekkel való együttlétet vetít elénk, amiben ráadásul még mi is részt veszünk, az jelentheti azt is, hogy szexualitásunk egyes területeit elnyomjuk. A társadalom által az egyik leginkább „tiltott” dolgok közé sorolható a bi-, illetve a homoszexualitás. Amikor elfolytunk egy-egy számunkra igen is vonzó, heteroszexuális lehetőséget, akkor az agy sokszor a tudatalattiban leginkább rossz-ként kódolt folyamattal próbálja feloldani az így keletkező feszültséget. 

Nem szabad tőle megijedni, semmi más dolgunk nincs, mint beszélni. A partner számára általában meglepetésként hat, hogy vannak olyan dolgok, melyeket szeretnénk megtenni vele, csak nem mertünk kezdeményezni. Az ember úgy gondolja, hogy ami nem fér teljesen bele a társadalom által elfogadott aprócska szexuális keretbe, az perverz és elítélendő.

Pedig a szex két ember dolga, az hogy mit tesznek és mit nem, az attól kell hogy függjön, hogy nekik mi okoz örömet. Sok olyan „perverz” dolog van, amelyet bizony sokan gyakorolnak, ám olyanok is akadnak, amit már a törvény is büntet. Jellemzően azonban az emberek többsége nem az utóbbiakat keresi, csupán egy, az élete során belekódolt felesleges gáttól akar megszabadulni tudat alatt, aminek egyik kifejeződése lehet az, amikor álmában egy azonos neművel keveredik az ágyba.

Mit jelenthet?

Másrészről, amikor egy ilyen álomképpel találjuk szembe magunkat, az érdekes módon, a saját (férfiak esetében) férfiasságunk, vagy (nők esetében) nőiességünk kifejezése is lehet.

Tulajdonképpen a személyiség aspektusainak szembeállításáról van szó. Sokszor a homoszexualitás az álmokban azért annyira jó, mert egyfajta önszeretet, önelfogadás, és kiegyensúlyozottságról tanúskodó megnyilvánulás. Az azonos neműekkel való szexuális kapcsolat sokszor nem hogy eredeti jelentésével rendelkezik az álmokban, vagyis hogy homoszexuális az illető, hanem éppen ellenkezőleg: ezek az emberek tisztában vannak saját nemiségükkel, és elfogadják, szeretik azt.

Természetesen az ilyen álom jelentheti azt is, ami. Vagyis hogy az álmodó hajlik az azonos neműekkel való kísérletezésre. Emellett sokszor egyfajta félelmet is kifejezhet. Amikor például nem magunkat, hanem az exünket találjuk ilyen helyzetben, az a mi félelmeink kifejeződése. Nem attól tartunk, hogy volt partnerünk idő közben tábort váltott, csupán attól, hogy nem tudjuk visszaszerezni. Ezt pedig akkor érezhetjük a legjobban, ha nem csak a személyünk iránt nem érdeklődik, hanem a nemiségünk iránt sem. A szülők ilyentén álmaik, amikor gyerekeik keverednek ilyen szituációba, szintén félelmet fejeznek ki. A legtöbbször a fiúgyerekes apukáknál fordul elő ez az álomkép, azoknál, akik aggódnak a gyermekük nemi érdeklődése miatt.

Az álmok sokszor komoly jelentést hordozhatnak, máskor meg semmi egyebek, mint álmok. Nem támaszkodhatunk rájuk teljes mértékben, de nem is szabad őket figyelmen kívül hagyni, mivel mindkét esetben fals képet nyerhetünk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást