Házi szemkörnyékápoló receptek – Sötét karikák és szarkalábak ellenszerei

Házi szemkörnyékápoló receptek – Sötét karikák és szarkalábak ellenszerei

Címlap / Stílus / Arc / Házi szemkörnyékápoló receptek – Sötét karikák és szarkalábak ellenszerei

A karikás, vagy duzzadt szemeket sok minden okozhatja: a leggyakoribb, hogy valaki nem alszik eleget, vagy nem fogyaszt elegendő folyadékot, de a számítógép előtt töltött órák, a füst, a víz, vagy egyszerűen a genetikai hajlam is lehet az oka annak, hogy fáradt szemekkel ébredsz reggelente. Az alábbi tippek segítenek, hogy ne csak a sötét karikáktól és a duzzanattól szabadulj meg, de a ráncok megjelenését is elodázd.

Frissítő uborka

Ezt a szemkörnyékápolót előre elkészítheted, és bármikor bevetheted, amikor szükség van rá. Fogj egy uborkát, és turmixgéppel vagy gyümölcscentrifugával facsard ki a levét. Ez után a friss uborkalébe márts gézdarabokat, amiket, ha megszívták magukat, tegyél egy zárható szendvicses zacskóba, és rakd őket a fagyasztóba. 

Egy zacskóba több gézdarab is kerülhet, így hetekkel előre meglesz a reggeli szemkörnyékápolód, csak arra vigyázz, hogy a gézlapok ne érjenek össze, mert akkor összefagynak.
Amikor karikás szemekkel ébredsz, vegyél ki két gézlapot, majd zuhanyozz le, vagy reggelizz meg – a légyen, hogy adj nekik 10 percet, hogy kiolvadjanak, majd tedd őket néhány percre a szemedre. Az uborka hidratál, a hideg pedig lehúzza a duzzanatot.

Zöld teás jégkockák

Főzz egy adag zöld teát, majd szúrj ki egy E-vitamin kapszulát, és annak a tartalmát is csöpögtesd a főzetbe. A teát töltsd jégkockatartóba, és tedd a fagyasztóba. 

Bármikor, ha arra van szükséged, hogy felfrissítsd a tekintetedet, kapj ki egy jégkockát, és finoman simogasd át vele a szemed alatti részeket. A vitamin és a zöld tea energiát ad, felfrissíti a bőrt, kipihentebbnek mutatja a szemeket.

Házi szemápoló

Természetes ránctalanító szérumot készíthetsz a szem környékének érzékeny bőrére, ha mandulaolajba néhány rózsaszirmot áztatsz.

Erre a célra persze tiszta, vegyszermentes rózsára van szükséged, így, hacsak nem vagy benne biztos, hogy ilyet szereztél, használj inkább egy-két csepp rózsavizet.
Az olajból tegyél egy egészen picit az ujjadra, és óvatosan ütögesd esténként a bőrödbe.

Ránctalanító krém

Olvassz fel 15 gramm kókuszolajat és keverd el ugyanannyi, felolvasztott mangóvajjal. Adj hozzá néhány csepp rózsa-, jojoba-, csipkebogyó- és levendulaolajat, valamint egy kiszúrt E-vitamin kapszula tartalmát.

Az olajos keveréket töltsd egy kis tégelybe, és hagyd megszilárdulni. Nagyszerű, házi szemkörnyékápoló krémet kapsz, ami a bőrt szebbnek, simábbnak mutatja majd, és a ráncokat is száműzi.

Kamillatea

Ősrégi módszer, de attól még verhetetlenül hatásos, ha a szemek duzzanatát allergia vagy gyulladás okozza. Főzz egy adag kamillateát, majd ebbe márts vattapamacsot vagy gézdarabokat, és óvatosan törölgesd át vele a szemedet. 

Akár néhány percet pihenhetsz is, a kamillás gézlapokkal a szemeden, hogy megszűnjön a viszketés, és lelohadjon a duzzanat.

Házi szemmaszk

A szemmaszkok hatóanyagokkal átitatott gézlapok vagy vattadarabok, amiket a szem alatti részre kell tapasztanod, hogy a bőr kisimuljon. Ilyen maszkot otthon is könnyen készíthetsz: hámozz meg és reszelj le egy fél krumplit, valamint egy fél uborkát, majd nyomkodd ki a levüket, és ebbe áztasd a vattapamacsokat, amiket aztán 10 percre a szemed alá tehetsz. 

A krumpli és az uborka leve hidratál, pótolja az elvesztett folyadékot és megszüntetik a sötét karikákat. Kiváló választás akkor is, ha a képernyő előtt töltött órák miatt fáradtnak látszik a szemed.

Hasznosítsd újra!

Ha nincs kedved krémekkel pepecselni, akkor csak tedd félre az elkészített zöld teák filtereit a hűtőbe, és használat előtt spriccelj rájuk egy kis vizet. 

Tedd a nedves teafiltereket a szemedre, és pihenj néhány percet. A hatás azonnal látható lesz, de vigyázz, a felhasznált teafiltereket egy-két napnál tovább nem érdemes tárolni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!