3 szemceruza alkalmazási technika

3 szemceruza alkalmazási technika

Címlap / Stílus / Arc / 3 szemceruza alkalmazási technika

A szemceruza használata hozzátartozik az alapvető sminkelési rutinhoz. Attól függően milyen technikát használunk, különleges nappali és éjszakai sminket is létrehozhatunk.

2011-ben mesteri szemceruza technikákkal találkozhattunk a kifutókon. Most megmutatjuk, hogyan alkamazhatunk egy drámai, egy estélyi és egy lágy szemceruza technikát. 

Drámai szemceruza technika

A szemhéj felső és alsó peremét is befestjük. Az alsó szemhéjat belülről, a felső szemhéjat pontosan a szempillák mentén kellbefesteni úgy, hogy a szemek sarkait is befessük. A ceruza legyen jól kihegyezve, előtte rajzoljunk a kezünkre, hogy ne legyen túl éles. Pontos és vékony vonalat húzzunk.

A szemceruza legyen vízálló és kenődésmentes, így egész napos tartást ad. A szemceruza vonala mentén egy vékony szivacsos ecsettel satírozzunk be egy élénk világos színt. Az idei szemfesték-trend színek: citromsárga, neonzöld, égszínkék, semleges színek, arany, ezüst, türkizkék, vörösek. A szemfestést fejezd be egy jó minőségű szempillaspirál alkalmazásával.

Estélyi smink

A füstös szem legújabb változata, amikor két színből van kialakítva. A szemceruza alkalmazása előtt vigyük fel a szemfestéket: először a világos színt a szemöldök alá, aztán a sötétebb színt a szemhéjra, majd a füstős sötét szemfestéket a szempillák vonalán, illetve a szemhéj külső részére. Fényt és mélységet adhatunk a szemnek, ha a képen látható technika alapján festjük.

Két féle szemceruzát fogunk alkalmazni. Egy feketét a felső és alsó szempillák vonala mentén és egy fehéret az alsó szemhéj belső részére. A fehér szemceruzának kösöznhetően nagyobbnak és fényesebbnek tűnik a szem.

Lágy nappali smink

A nappali viselethez diszkrét szemfestés illik. Amire szükséged lesz az egy semleges színű – szürke, bézs, világos pasztel – szemhéjfesték (por, krém vagy ceruza formában), egy sötét szemceruza és egy szempillaspirál.

A szemfestékket alkalmazzuk a szem egyik sarkától a másikig, majd a sötét szemceruzával húzzunk vékonyan vonalat a szempillák mentén. A szempillaspirált cikk-cakkos mozdulatokkal vigyük fel a szempillára. Ennyi az egész!
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást