Ha ez a szakmája, nagyobb valószínűséggel lesz hűtlen

Ha ez a szakmája, nagyobb valószínűséggel lesz hűtlen

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha ez a szakmája, nagyobb valószínűséggel lesz hűtlen / 2. oldal

Kik válnak el a legnagyobb eséllyel?

Nathan Yau azt vizsgálta, mely szakmák járnak a legnagyobb arányban válással. Arra jutott, hogy egyértelműen azokra a munkakörökre jellemző ez, ahol a dolgozók sok új emberrel megismerkednek. Listája élén szerepeltek a kaszinókban és a vendéglátásban dolgozók. Ezekben a munkakörnyezetekben tulajdonképpen minden adott egy új kapcsolat, vagy kaland kialakításához: kötetlen hangulat, pénz és alkohol. Nathan felmérése szerint az említett munkakörökben dolgozó emberek több mint fele elválik.

A következő szakmák kézen fogva járnak a hűtlenséggel

A sorban szorosan követik őket a légiutaskísérők, szintén kicsivel több, mint 50%-kal.

Esetükben azonban már közrejátszik az is, hogy meglehetősen nehéz úgy egy komoly kapcsolatot kialakítani, hogy a dolgozók gyakran hónapokig alig találkoznak a partnerükkel. Számukra is nagy csábítást jelent a sok új, ismeretlen ember, továbbá az is, hogy rendszeresen egzotikus helyeken, szállodákban töltik a pihenőnapjaikat.

Csak nagyon ritkán derül ki egy félrelépés egy távoli országban, ezért a visszatartó erő nem olyan nagy, mint az otthoni környezetben.

Némileg kilógnak a sorból, de a telemarketingesek is majdnem elérik az 50%-os arányt, pedig ők csupán telefonon érintkeznek másokkal. Akkor mi lehet az oka, hogy mégis ilyen nagy százalékban képviseltetik magukat? Nos, esetükben sokkal inkább a stressz lehet az, ami közrejátszik. Azok, akik nap, mint nap életmentő feladatokat oldanak meg, vagy éppen mások dühkitöréseit, depressziós megnyilvánulásait hallgatják, óhatatlanul is hazaviszik a munkával járó feszültséget. Ennek – a felmérés alapján – bizony könnyen lehet válás az eredménye.

Képek forrása: ArturVerkhovetskiy/Depositphotos.comAllaSerebrina/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást