Új kapcsolatot szeretnél? Így kezdd!

Új kapcsolatot szeretnél? Így kezdd!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Új kapcsolatot szeretnél? Így kezdd!

Pillangók a gyomorban, rózsaszín köd és boldogság – eleged van az egyedüllétből, s inkább egy komoly párra cserélnéd a szingliséget? Tartozz bármelyik korosztályhoz, ugyanazok a kérdések merülhetnek föl benned…

Tudd, hogy készen állsz rá!

Összetört szívvel természetes: vigasztalásra van szükséged. Ám nem biztos, hogy egy újabb párkapcsolat jelent gyógyírt a sebeidre! Hiszen a régi sérelmek valószínűleg még olyan élénken élnek benned, hogy új párod akaratlanul is lépten-nyomon összehasonlítanád a régivel.
Nyugodtan hagyj magadnak elő fél évnyi szingliséget, amíg csak a baráti támogatást élvezed, aztán úgyis jönni fog, akinek jönnie kell…

Ismerkedj!

Ha úgy érzed, nincs ideális jelölt a környezetedben, bővítsd a kapcsolataidat mindkét nem körében! A legtöbb párkapcsolat az ismerősi kör révén jön létre. Elvégre ki tudja, melyik újdonsült barátnődnek van egy jóképű rokona?
Keress új szabadidős tevékenységeket: tanulj valamit, vágj bele egy új sportágba, vagy áldozz időt arra a hobbira, amire mindig is szerettél volna! Minél több embert ismersz, annál nagyobb rá az esély, hogy megtalálod az igazit.

Vakrandi

Szinte mindannyian rendkívül válogatósak tudunk lenni, ha a férfiakról van szó. Ráadásul a karrierépítés és a mindennapi teendők labirintusában alig van időnk ismerkedni. Könnyen előfordulhat, hogy úgy érzed: egyszerűen semmi esélyed rátalálni arra, akit keresel.
Az internetes társtaláló oldalak és a rapidrandi szolgáltatások erre valóak: a horgodra akadhat valaki, akivel máshol esélyed sem lenne összefutni.

Közelítsd meg!

Ha jobban meg szeretnéd ismerni a kiszemelted, bátran hívd meg egy olyan közösségi eseményre, ahol nem csak kettesben lesztek. Ettől a lépéstől még véletlenül sem kell zavarban lenned, mivel nem klasszikus értelemben vett randit ajánlasz, csupán kellemes időtöltést.
A bowling, a biliárd, egy színház vagy kiállítás ragyogó alkalom lehet a beszélgetésre.

Vedd a jeleket!

„Vajon tetszem neki?” – szól a kérdés, amely kamaszkortól talán a nyugdíjas évekig is elkísér. Mi nők hajlamosak vagyunk túlanalizálni az erősebb nem minden egyes szavát, pedig sokkal lényegesebb a testbeszéd!
Ha a szemedbe néz, közel helyezkedik el hozzád, feléd fordítja a törzsét, esetleg gyakran megérint, nyert ügyed van! Tükrözi a testtartásod, vagy fölveszi a légzésed ritmusát? Akkor pláne!

Első randi

Izgalmas és félelmetes egyszerre. Mit vegyél fel, mit mondj, hogyan viselkedj? A recept csupán ennyi: add önmagad!
A mozi és vacsora páros mindig jó választás, de kevesebb feszültséget jelent, ha csak egy italra futtok össze.

Hogyan tovább?

Amennyiben jól sikerült az első randi, máris újabb dilemmával kell szembenézni. Ki hívjon kit? Jó ötlet az SMS? Esetleg egy közösségi portálon kellene bejelölnötök egymást? Egy „szeretnél valamikor újra találkozni?” tartalmú üzenet óvatos, ám egyértelmű utalás arra, hogy szeretnéd, ha folytatása lenne a dolognak. Fontos: az elutasítást is illik a másik tudtára adni, nem ér csak úgy eltűnni! Próbálkozz ezzel: „Örülök, hogy megismerhettelek, de szerintem mi nem igazán passzolunk össze. Minden jót neked!”Végül a leglényegesebb tanács: ne görcsölj rá! Még ha ketyeg is a biológiai órád, mégiscsak túlzás, ha tenyészhímekre vadászol a sarki közértben. A sors egyik cáfolhatatlan törvényszerűsége, hogy amikor eljön az ideje, utadba sodorja azt, amit és akit kell. Légy türelmes!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást