Ha a párod így beszél veled, elkezdett kilépni a kapcsolatból

Ha a párod így beszél veled, elkezdett kilépni a kapcsolatból

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha a párod így beszél veled, elkezdett kilépni a kapcsolatból

Oka van annak, hogy nem vesszük észre időben, ha egy szakítás (vagy akár válás) közeledik. Néha ugyanis a legapróbb, első ránézésre jelentéktelen változások előzik meg ezt a szakaszt.

Amikor állandósulnak a viták, érezhetővé válik a feszültség, és két ember eltávolodik egymástól, már mindenkinek egyértelművé válik, hogy komoly problémák vannak, és ha így megy tovább, biztos a szakítás. Ha már eljutunk erre a szintre, sokkal nehezebb visszazökkenni, mint amikor még az elején, az apró változásokra figyelünk fel.

Szakértők pedig úgy vélik, van egy bizonyos dolog, ami sokszor hónapokkal megelőzi a szakítást, az emberek többsége mégsem veszi észre. Ez pedig nem más, mint hogy megváltozik a párod kommunikációjában egy apró tényező. A „mi” helyett egyre többször mondja azt, hogy „én”.

Egy kutatás során több, mint 1 millió posztot elemeztek ki a Redditen (ez egy külföldi közösségi oldal, ahol a felhasználók beszélgetnek, tanácsot adnak, képeket posztolnak, de magyar verziója is van), amelyek szakítás és válás témájával foglalkoztak. Ekkor vették észre szakértők, hogy azok az emberek, akik úgy érezték, a kapcsolatuk elérkezett a szakítás peremére, nagyjából 3 hónappal előbb kezdték el az „én” szócskát használni a „mi” helyett.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/4
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!