10 szabadidő tipp októberre

10 szabadidő tipp októberre

Címlap / Életmód / Egészség / 10 szabadidő tipp októberre

Az ősz kellős közepén vagyunk, most kezd hidegre fordulni az idő, rövidülnek a nappalok. Nem kell azonban gyászosan búcsúztatnod a nyarat, hisz az ősz is megannyi izgalmas tevékenységet tartogat.

Őszi ruhadarabok beszerzése

Most már valóban megérkezett a hideg, előkerülnek a kabátok, pulóverek, hosszú nadrágok, kötött ruhák.
Nézz körül gardróbodban, mire van még „feltétlenül” szükséged és tervezz be egy shopping-délutánt barátnőddel. 

Olvass egy jó könyvet

Az ősz kicsit a visszavonulásról, békéről, és lelkiekről is szól.
Keress egy olyan könyvet, amelybe szívesen menekülsz munka után és élvezd ki a könyv olvasással járó nyugalmas szórakozást.

Sétálj erdőkben, parkokban

Nincs is szebb, mint a tarka színekben pompázó őszi természet! Szabadulj ki a közeli parkba vagy erdőbe, és használd ki a még kellemes időt.
Az ősz kíváló időszak különböző sportokra, mint a biciklizés, kocogás vagy labdajátékok.

Járj rendezvényekre, fesztiválokra

Menj el egy masszázsra

Újulj meg testileg és készítsd fel magad a télre egy kiadós, relaxációs masszázzsal.
Ma már masszázsfajták sokasága közül válogathatsz, a legkedveltebbek az aromaolajakkal vagy csokoládéval történő masszázsok.

Próbálj ki egy új frizurát

Egyél őszi ínyencségeket

Ha ősz, akkor szüretelés, szőlő, must és bor. Ezek mellé tökéletesen illenek az érett sajtfélék, pikáns szalámik, savanyúságok.
Októberben kezdődik a gesztenye-szezon, ekkor jelennek meg a sütőtökök is, iyenkor érnek az almák, körték. Receptek ezrei készíthetők ezekből az alapanyagokból.

Tervezz egy őszi autós kirándulást

Kezdd el a karácsonyi ajándékok készítését

Tudjuk, hogy a kézzel készített ajándékok a legjobb karácsonyi meglepetések, hisz ezekben benne van szívünk-lelkünk. Bármilyen kézimunkát is készülsz készíteni, legtöbbször nem pár nap a megvalósítása. Szerezd be a kellékeket és kezdd el időbe, hogy az ünnepek előtt ne kelljen versenyt futnod az idővel. 
Sokan sálat, kardigánt, sapkát kötnek, mások terítőt varrnak, gyöngyöket fűznek, vagy épp képet festenek. Találd ki mi lesz a Te karácsonyi ajándékod szeretteidnek.

Készíts élethű fotókat

Az őszi színek szinte élnek, csodálatos esélyt adnak a jó fotók készítésére. Ha szeretsz fényképezni, a legjobb időszak erre az ősz, különösen a még nem túl hideg október. 
Menj ki barátaiddal, vagy a családdal a közeli erdőbe és készítsetek pár vidám fotót magatokról. Örökítsétek meg a boldog pillanatokat, közben pedig élvezzétek a friss levegőt. 

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!