Szereted, ha frissen sült kenyér illata lengi be a lakást? Egy kis sütőtökkel még mennyeibbé teheted a hatást…
Hozzávalók:
3 és ¼ csésze finomliszt
3 csésze cukor
2 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál só
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
2 csésze sütőtökpüré
2/3 csésze víz
1 csésze növényi olaj
4 tojás
fél csésze aprított dióbél (opcionális)
Elkészítés:
Zsírozz és lisztezz ki három kis tepsit, és melegítsd elő a sütőt 175 fokra! Tedd a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy nagy edénybe. Keverd össze. Tedd hozzá a tököt, a vizet, az olajat, a tojást és a diót, majd keverd össze ismét! Az így kapott tésztát oszd el a három tepsibe, így három közepes méretű veknit kapsz. A sütési idő körülbelül 1 óra.