Igazi vitamindús csemege a sütőtök, de nemcsak ezért annyira népszerű: egyszerűen mindenféle ételben jeleskedik, legyen az leves, főétel vagy édesség. Semleges édeskés ízével, krémes textúrájával és hívogató színével igazi király az alapanyagok közt. Lássunk most 4 szuper receptet, amit akár Halloweenra is összedobhatsz!
2/4 Sütőtökös krémleves
Hozzávalók: 1-1,5 nagy sütőtök, 2 db. sárgarépa, 2 teáskanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1,5 teáskanál garam masala, ½ teáskanál kurkuma, 400 ml zsíros kókusztej, 1 l víz (vagy alaplé), 2 nagy csipet só, frissen őrölt bors.
A tetejére: tökmagolaj, pirított tökmag.
Elkészítés: A félbe vágott tököt 180°C-os sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. A sütés első 30 perce után hozzárakjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott répákat is. Eközben egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljunk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, és gyömbért, majd megszórjuk, és átforgatjuk a kurkumával, és a garam masalával, majd jöhet mellé a répa és a sütőtök húsa.
Felöntjük a kókusztejjel, és a víz felével, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk összeforrni. Egy botmixerrel homogén állagúra, alaposan leturmixoljuk, úgy, hogy közben annyi vízzel pótoljuk, hogy elérjük a kívánt krémes, leves állagot. Összeforraljuk, és pár csepp tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal tálaljuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!