Igazi vitamindús csemege a sütőtök, de nemcsak ezért annyira népszerű: egyszerűen mindenféle ételben jeleskedik, legyen az leves, főétel vagy édesség. Semleges édeskés ízével, krémes textúrájával és hívogató színével igazi király az alapanyagok közt. Lássunk most 4 szuper receptet, amit akár Halloweenra is összedobhatsz!
1/4 Sütőtökös kenyér – vegán
Hozzávalók: 2 csésze gluténmentes zabliszt, ½ csésze mandulatej, 450g sütőtökpüré, másfél csésze magozott datolya, 2 evőkanál chia mag + 6 evőkanál víz keveréke, 2 teáskanál vanília kivonat, 1 teáskanál sütőtökpite fűszerkeverék, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, ½ teáskanál só, (opcionális, de ajánlott: ½ csésze őrölt dió).
Krémsajt töltelék: 1/3 csésze vegán krémsajt, 1 közepes érett banán.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra! Eközben a chia magot áztassuk be a vízbe, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben készítsük el a krémsajt tölteléket, amihez a krémsajtot és a banánt egy villa segítségével összetörjük, és elkeverjük. Tegyük a datolyát és a sütőtökpürét egy turmixba, és dolgozzuk el jó alaposan. Egy tálba keverjük el a lisztet és a fűszereket, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a mandulatejet, majd a sütőtökös masszát és az áztatott chia magot. Dolgozzuk jól össze, majd egy kenyérformába tegyük bele a felét, majd a sajtkrémet, és végül a tészta másik felét. Süssük 55 percig, majd kihűlést követően tálaljuk!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!