Sütőtök torta juharos pekándió mázzal

Sütőtök torta juharos pekándió mázzal

Címlap / Életmód / Receptek / Sütőtök torta juharos pekándió mázzal

Szolgáld fel ezt a finom sütőtök tortát egy őszi/téli összejövetelen. A pekándió mázt akár ki is hagyhatod, nélküle is nagyon finom!

Hozzávalók

A tortához
– 75 dkg finomliszt
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– fél teáskanál só
– 2 teáskanál őrölt fahéj
– fél teáskanál őrölt gyömbér
– negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
– 20 dkg vaj
– 1 csésze kristálycukor
– 15 dkg barna cukor
– 5 nagy tojás
– 15 dkg sütőtök püré
– 1 tasak vaníliáscukor

A pekándió mázhoz
– 4 evőkanál sótlan vaj
– 3 evőkanál juharszirup
– 3 evőkanál tejszín
– 10 dkg porcukor
– 3 evőkanál darabolt pekándió (opcionális)

Elkészítés

1. Melegítsük a sütőt 200 fokra, és kenjünk ki vajjal egy lyukas tortaformát.
2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és száraz fűszereket. Egy másik tálban mixerrel keverjük össze a vajat, cukrot könnyűvé és habossá. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat is, majd adagoljuk hozzá a sütőtököt és a vaníliacukrot. Laza mozdulatokkal keverjük a láhgy összetevőket a szárazhoz, majd közepes sebességen mixereljük simára.
3. A masszát kanalazzuk a serpenyőbe és süssük 50-60 percig, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad semmi.
4. Hagyjuk hűlni 15 percig, majd fordutsuk át a tálaló tányérba és hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Készítsük el a mázat:
– Egy kis fazékban keverjük össze a vajat, juharszirupot, tejszínt és forraljuk 1 percig.
– Vegyük le a tűzről és szitáljuk, majd keverjük bele a porcukrot. Hagyjuk 15-20 percig hűlni, amíg kissé besűrüsödik.
– Keverjük hozzá a finomra darabolt pekándiót és öntsük le vele a kihűlt tortát.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!