Stílusos kismamák: ezeket viseld a meleg hónapokban, ha már gömbölyödik a pocakod

Stílusos kismamák: ezeket viseld a meleg hónapokban, ha már gömbölyödik a pocakod

Címlap / Stílus / Stílusos kismamák: ezeket viseld a meleg hónapokban, ha már gömbölyödik a pocakod

Négy éve ilyenkor már nem kellett küzdenem a hatalmas pocakommal, ugyanis június elején megszületett a kislányom. Azok közé tartoztam, akiken már tíz- tizenkéthetesen látszott, hogy várandósak. Alig, hogy kiderült, babánk lesz, máris derékig érő cicanadrágokat hordtam csinos blúzokkal – ám ezekről le kellett mondanom, ahogy beköszöntött a meglehetősen forró tavasz.

Szerencsére azonban a meleg hónapokban sem lehetetlen csinos szettekbe bújni a gömbölyödő pocakkal. Éppen ellenkezőleg!

Emelt derekú nadrágok

Az emelt derekú nadrágok nagyon kellemes viseletnek számítanak még a forró napokon is, bár ilyenkor már értelemszerűen vékonyabb, légáteresztőbb anyagokat célszerű válogatnod a szettjeidhez.

Tökéletesek a lazább esésű, akár egyenes vonalú, akár buggyos nadrágok, bár utóbbiak sokszor kényelmesebb viseletet jelentenek akkor, ha a pocakod alá tolod őket.

Természetesen akkor sincsen veszve semmi, ha a mostanában annyira divatos, emelt derekú fazont viselnéd. Erre a célra remekül megfelelnek az állítható, rugalmas derekú nadrágok, valamint a vékony cicanadrágok, amiket laza felsővel, blúzzal viselhetsz. Utóbbiakból választhatsz oldalt felvágottat is, így hangsúlyozni tudod a nadrág fazonját.

 

Emelt derekú szoknyák

Az emelt derekú szoknyák a magasított derekú nadrágokhoz hasonlóan praktikusak – vagy talán még kényelmesebbek.

Garantáltan jól szellőznek, így a legforróbb napokon is könnyed viseletet jelentenek, ráadásul nagyon divatosak is.

Jól kombinálhatod őket a vagány, fiatalos, vagy éppen sportos összeállításokban, de természetesen csinosan nőies szettekhez is tökéletesek. Sokat számít, hogy a szoknyák hosszán egyaránt változtathatsz, így a térd fölé érő fazontól kezdve, egészen a maxiig széles paletta nyílik meg előtted. Az emelt derekú szoknyák tehát a kisebb pocakon éppúgy jól mutatnak, mint az egészen nagyon, csupán a hossz és a szoknya feszessége az, amit gondosan kell megválasztanod.

 

Kényelmes nyári ruhák

A nyári ruhákat mintha csak a kismamáknak találták volna ki: egy mozdulattal fel lehet venni őket, miközben tökéletesen kényelmesek és minden korban nagyon divatosak.

Akárcsak a szoknyák esetében, úgy a ruhákat illetően is választhatsz feszes, lenge, rövid, vagy éppen hosszú ruhát, így mindig a hangulatodnak és az alkatodnak megfelelő darabot öltheted magadra.

Amikor a pocakod már nagy, és sok anyagot felvesz, sokszor praktikusabb a hosszabb ruhák mellett voksolni, ráadásul sokan nem is szeretik, ha teljesen a testükre simulnak az anyagok. Szerencsére még a lenge ruhákat is könnyű csinosabbá varázsolni: ehhez elég egy rövidke kabát, vagy egy mell alatt végigvezetett, rugalmas öv.

 

Kantáros nadrágok és overálok

A kantáros nadrágokból egyre több van a boltok polcain, hiszen ismét felelevenítették ezt a kényelmes darabot a tervezők.

Korábban sokan szerették tipikusan kismamás nadrágként emlegetni őket, de szó sincs erről: bárki viselheti a kantáros nadrágokat.

Az mindenesetre tény, hogy a várandósok számára nagyon kényelmes viseletnek bizonyulnak, ugyanis állíthatóak, így a pocak növekedésének megfelelően testre szabhatóak. Nem különbek az overálok sem, amik ugyan csak ritkán rendelkeznek oldalsó gombokkal, mégis egyszerű és stílusos viseletet jelentenek. Többnyire kényelmes, rugalmas anyagból készülnek, ezért remek alternatívának bizonyulnak, ha nem kedveled a merevebb farmereket.

 

Praktikus kendők és kimonók

Korábban sokan rejtegetni próbálták a pocakjukat, de manapság sem a divat, sem más szemszögből nincs szükség erre. Sőt, sokkal inkább érdemes kiemelni, megmutatni a gömbölyödő idomokat. Ugyanakkor minden kismamának vannak olyan napjai, amikor a kényelem és egy kis esztétikus takarás jóval előbbre való, mint a feszes, pocakot láttatni engedő blúz, vagy ruha.

Nos, a nyári melegben nagyon jól jönnek a különböző kendők és kimonók, amik tökéletesek erre a célra.

Esztétikusan, mégis divatosan és izgalmasan lehet elrejteni a segítségükkel a pocakot, miközben nem kell attól tartanod, hogy túlságosan meleged lesz. A kimonók, hosszított kardigánok akár bokáig is érhetnek, a kendők pedig szoknyaként, pocaktakaróként, vagy váll- és háttakaróként egyaránt funkcionálhatnak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást