Életmód / Receptek / Táplálkozás

5 spanyol finomság, amit meg kell kóstolnod

5 spanyol finomság, amit meg kell kóstolnod

Paella

A rizottó jó dolog. Ha pedig a rizs enyhén paprikás, fűszeres, és a legkiválóbb, frissen fogott tengeri finomságokkal van összeforgatva, akkor még jobb.

A paella az én ízlésemnek kicsit zsíros volt – legalábbis Spanyolország déli részén, ahol én kóstoltam –, és bár jobban szeretem, ha a tengeri herkentyűk valami könnyedebb formában vannak elkészítve, így is izgalmas fogás volt, amit mindenképpen meg kell kóstolnod, ha a mediterrán országban jársz.

Churros

Friss, könnyű tésztából készült forró finomság, amit cukorba, esetleg fahéjba is forgatnak, majd valamilyen szószba – jellemzően csokoládéba – mártogatnak. Ez a churros, a spanyolok egyik legnépszerűbb édessége, ami körülbelül annyira része a helyi konyhának, mint nálunk a kürtőskalács. Minden esély megvan rá, hogy már a puszta illatával is teljesen el fog varázsolni!

Olla gitana

Spanyolország Murcia nevű tartományában számít klasszikusnak ez az egyébként cigány konyhában is elterjedt pörkölt, amit a friss idényzöldségek és a gazdag fűszerezés mellett enyhén édeskés íze tesz tökéletessé.

Egyhetes spanyol tartózkodásom alatt ez volt az az étel, ami miatt úgy éreztem, már önmagában ezért is megérte az országba látogatni. Itthon persze első dolgom volt rákeresni, és kiderült, hogy az enyhén édeskés mellékízt annak köszönheti, hogy a pörköltbe két körtét is belefőznek. Sosem jutott volna eszembe, de a végeredményt kóstolva állítom: zseniális ötlet!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást