Életmód / Táplálkozás

Hallucinációt is okozhat: 5 étel, amit tényleg ne fogyassz a szavatossági idő lejárta után

Azonban az alábbi ételeknél már vigyázni kell, ezeket ugyanis semmiképpen sem jó ötlet a szavatossági idő lejárta után megenni!

Krémes sajtok

A keményebb sajtok, mint például egy cheddar vagy gouda hosszabb élettartammal rendelkezik, mivel állagának köszönhetően a baktériumok sokkal nehezebben tudnak elszaporodni rajtuk. Amikor felbontod őket, sok esetben még hónapokkal később is gond nélkül fogyaszthatóak.

Ez nem mondható el a krémesebb sajtokról, mint például egy ricottáról vagy kecskesajtról. Ezek ugyanis sokkal könnyebb célpontok a baktériumok és a penész számára, így a szavatossági idő után már semmiképpen sem lenne szabad fogyasztani őket; de akkor is ki kell dobni, ha még ez időn belül vagy, de már felbontottad, és megjelent rajta az első penész.

Ez nagyjából a felbontás után hét nappal következik be, hűtőben tárolva.

Húsfélék

A húsokkal nagyon óvatosnak kell lenni több szempontból is, hiszen ezek okozhatják a legkomolyabb megbetegedéseket. A boltban vásárolt húst, legyen az akármilyen fajta, rögtön meg kell csinálnod otthon, vagy pedig betenni a fagyasztóba.

A lényeg, hogy semmiképpen se tárold a hűtőben napokon át, ugyanis a szavatossági idő nagyon sokat számít nála!

Olvastad már?  Modern prostitúció, kölcsönös előnyök? Őszinte interjú egy huszonéves sugarbaby-vel

Nyersen rengeteg baktérium található meg bennük, kezdve a szalmonellától egészen az E.coli-ig, ezek pedig fokozatosan terjednek el a húson.

Ha úgy tapasztalod, hogy furcsa szaga vagy állaga van, esetleg elszíneződést is látsz a húson, semmiképpen se fogyaszd el!

Kíváncsi vagy, mi lehet a következő 3 meglepő étel, amit nem ehetsz meg? Lapozz egyet ide kattintva és megtudod >>

Oldalak: 1 2