Egészség / Életmód

Sokoldalú csodanövénnyel a cukorbetegség és a hormonzavarok ellen

Sokoldalú csodanövénnyel a cukorbetegség és a hormonzavarok ellen

Görögszéna az ókorban

A görögszénát Indiában, Kínába, Egyiptomban és az ókori Görögországban is előszeretettel alkalmazták több típusú megbetegedés esetén, és jellemző, hogy a növény ezekben az országokban máig fontos része a természetes gyógyításnak.

Több ezer éves emlékek igazolják, hogy gyógyászatra, vallási szertartásokra is használták, valamint a halott fáraók mellé is gyakran tettek belőle, mivel úgy tartották, akár a túlvilágon is szüksége lehet rá.

Legősibb felhasználási módok

Írásos leletek alapján bizonyítható, hogy az ókorban kenőcsöt készítettek belőle és azt égési sérülések kezelésére használták, míg az antik görög és a római orvosok emésztési és légzési panaszok esetén ajánlották betegeiknek.

A görögszéna felhasználása Kínában volt a legsokoldalúbb: gyógyítottak vele izomfájdalmakat, sérvet, epehólyagpanaszokat, sőt az impotencia ellen is hatékonynak tartották. Indiában leginkább az anyatej serkentésére használták.

Hatóanyagok

Az idő elteltével tudományos kísérletek, mérések révén is bizonyítást nyert az, hogy milyen sokoldalú alkalmazási lehetőséget nyújt a görögszéna, illetve annak összetevői.

Manapság számtalan gyógyszer készül belőle, A-, B-, C- és D-vitamintartalma kifejezetten magas, emellett nagy mennyiségben tartalmaz vasat, szelént és szilíciumot is, amelyek megfelelően alkalmazva sokat segítenek egészségünk megőrzésében, illetve már kialakult betegségek gyógyításában. 

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást