Sminksuli: Élénk színek a szemhéjadon! Így csináld, hogy profi legyen

Sminksuli: Élénk színek a szemhéjadon! Így csináld, hogy profi legyen

Címlap / Stílus / Sminksuli: Élénk színek a szemhéjadon! Így csináld, hogy profi legyen

Sokan kérdezitek tőlem, hogy hogyan tudnátok egy kis színt vinni a szemsminketekbe, megjeleníteni a ruhátok vagy a kiegészítőitek színét akár. Érthető, hogy a legtöbben óvatosak az élénk színekkel kapcsolatban, egyikőnk sem szeretne papagájt festeni magából. Hoztam nektek három példát, amik szerintem abszolút hordhatóak és egyszerű elkészíteni őket, meg is mutatom hogyan.

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

A szemhéj közepén, szürkével kombinálva

Az első variáció egy füstös szem, aminek a közepébe csempésszük bele a kiválasztott színt. Nagyon szépen kerekíti a szemet ez a forma, gyönyörűen mutat matt és fényes szemhéjpúderekkel egyaránt.

Ennél a sminknél a vízvonalat mindenképp érdemes sötétre színezni, ezért pici szemű lányoknak nem a legjobb választás. A képen egy elegáns sötétkék-arany kombinációt láthattok, én egy élénk citromsárga árnyalatot választottam középre, a füstös részt pedig szürkés-barnából festem meg, ami tompítja a sárgát.

Lássuk is lépésről-lépésre.

Így készítsd el

1. Első lépésként szemhéjbázist használtam az egész szemhéjamon, ahogy mindig. Ezután a szürkésbarna szemhéjpúderrel kezdtem, egy kis fejű, lapos ecsettel vittem fel a mozgó szemhéj belső- és külső harmadára. Ugyanígy folytattam az alsó pillasor alatt. Ezután megfordítottam az ecsetet és a tiszta oldalát mártottam a citromsárga színbe. Ezt tapasztó mozdulatokkal helyeztem el a szemhéj közepén. Elsőre nem baj, ha nagyon élesen válik el a két szín, most jön a satírozás.

2. A satírozásnál az ecset a kulcs, a jobb felső sarokban láthatjátok milyen formára lesz szükségetek. Ezt az ecsetet belemártottam a szürkésbarna színbe és elkezdtem eldolgozni a széleket. Elég egyszer-kétszer belemártani a szemhéjpúderbe, a szép átmenet türelem kérdése. Amikor a szürke füstölést már szép egyenletesnek láttam, ugyanezzel az ecsettel eldolgoztam a sárga rész széleit is. Az alsó pillasor alatt egy kisebb, kúp alakú ecset az ideális, ezt nem is mártottam újra a szemhéjpúderbe, csak üresen satíroztam vele.

3. Ezután egy jól pigmentált, fekete szemceruzával kifestettem a vízvonalamat alul-felül, és a felső részen vékony vonalat húztam. Nagyon fontos, hogy szánjatok időt az alsó pillatő befestésére is, nem elég ha a vízvonal fekete, be kell férkőzni a pillák közé is. Nagyon jó krémes ceruzákat lehet kapni, amik víztaszítóra száradnak, ezekkel könnyű dolgozni és később nem kenődnek el.

4. Következhet a szempillaspirál, ebből én két réteget vittem fel.

5. Végül eltüntetem a szem alá hullott szemhéjpúdert egy kis micellás vízzel, és felviszem a korrektort a szemkörnyékemre. A szemödököm alatt már volt korrektor (ezzel tisztítottam ki a formát), viszont a belső szemzugban és a karikámon volt mit korrigálni. Legyetek óvatosak, hogy ne tegyétek tönkre a gyönyörű füstöléseteket, én a végén még vissza szoktam nyúlni a satírozó ecsethez és még egyszer, üresen átmegyek vele a széleken.

Irizáló pigment, tusvonallal

Ebben a sminkben azt szeretem, hogy mindössze egyetlen pigmentre/selyemporra és egy tusra van szükség az elkészítéséhez.

Léteznek olyan pigment porok, amik irizálnak, tehát váltják a színüket attól függően, hogy hogyan esik rájuk a fény. Így nincs szükség több színre és hosszú satírozgatásra, ecsetlen termék megold mindent.

Az én kedvencem egy MAC pigment, ami “blue brown” névre hallgat. Ezzel fogom elkészíteni a következő sminket, amihez a képen látható smink volt az inspirációm. Minden szemformához ajánlom, a tusvonal miatt a lefelé billenő szemű lányoknak különösen.

Így készítsd el

1. A szemhéjbázis ebben az esetben sem maradt ki, ebbe tapogattam bele az irizáló pigmentet egy lapos ecsettel. A mélyítő ívemig vittem fel a színt, jó tömören, két rétegben. A bal felső sarokban jól látszik, hogy ez a pigment alapvetően vöröses-barna, de van egy különleges kék fénye. Az alsó pillasoron csak a külső egyharmadot festettem vékonyan, mert ezúttal inkább nyújtani és emelni szeretnék a szemformán.

2. A második lépés ismét a satírozás, amivel most könnyű dolgunk lesz, a fényes anyagokat mindig egyszerűbb eldolgozni. A képen látszik, hogy ahogy satírozom a pigmentet, egyre inkább a vöröses-barna árnyalat válik dominánssá, míg a mozgó szemhéjon marad kékes árnyalatú.

3. A tusvonalnak ezúttal is a szárny részével kezdtem, nyitott szemmel berajzoltam a nekem tetsző szöget és csak ezután indultam a belső szemzug felé. Vigyázat: a fényes pigmenteken néha gyengébben fognak az egyébként szép fekete tusok. Megeshet, hogy két rétegben kell majd rámennetek.

4. Szempillaspirált ezúttal csak a felső pillákra vittem fel, ugyancsak az optikai emelés miatt.

5. Az utolsó simítás a korrektorozás volt, ezzel a tusvonal ívét is ki tudjátok tisztítani, ha szükséges. Kész is. Egyszerű és különleges.

Színes vízvonal

Az utolsó verzió lényege, hogy a szemhéjpúderek lehetnek natúr / föld színűek, de a vízvonal élénk ceruzával van kiemelve. Megmondom őszintén, sokáig nem rajongtam ezért a megoldásért, de rájöttem, hogy nagyon dögös tud lenni és jó színválasztás esetén a szemszínt is kiemelheti.

Például barna szemhez a ciánkék… wow! A ceruza választásnál fontos, hogy könnyen kenhető, krémes állagú legyen, de semmiképpen sem csillámos!

Sokan érzékenyek a fényes ceruzákra, főleg olyan kényes területen, mint a vízvonal. Lássuk hogyan mutat mindez egy füstös árnyékolással kombinálva.

Így készítsd el

1. Alapnak egy különleges barna árnyalatot választottam, ami “Camel” névre hallgat, szerintem találó, ez egy teve szín. Satírozó ecsettel vittem fel a szemhéjbázisra, így egy lépésben el is satíroztam.

2. Ebben az esetben az alsó pillasoron is vastagon füstölve vittem fel a színt. Váltogattam a satírozó és a kúp alakú ecsetet, hogy a töveknél intenzívebb legyen az árnyalat és lefelé elhalványuljon.

3. Ezután a kúp ecsetet egy sötétebb matt, csokoládé barnába mártottam, és alul-felül ráerősítettem a satír külső felére. Fontos, hogy itt már szűkebben helyeztem el a színt, hogy a világosabb barnával készített átmenetet ne tegyem tönkre.

4. Spirálozás következik alul-felül, két rétegben legalább. Ha kerül egy kis spirál a vízvonalra, azt érdemes fülpiszkálóval kitakarítani, nehogy elszínezze a most következő élénk színünket.

5. Elő a rikító ceruzákkal! Nagyjából 3 rétegben lett ilyen telt a szín, én ezt használtam: NYX – Jumbo Eye Pencil – Electric Blue

Hajrá lányok, próbáljátok ki a kedvenceteket! Itt a nyár, legyünk színesek!

Ha a cikk elolvasása után mégis bizonytalanok maradtok, keressetek bátran: Facebook, Instagram: julia_kardos_mua

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást