Sminksuli: 5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz

Sminksuli: 5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: 5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz

Egyetemi éveim alatt gyakran hallottam: “Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!”. Hát valahogy így vagyok én a smink termékekkel, olyan nincs hogy valamivel nem lehet tusvonalat húzni. Ebben a cikkben 5 olyan variációt fogok megmutatni, ami nem hagyományos gél állagú vagy folyékony tussal készült, mégis tökéletesen működik. A formák is különbözőek lesznek, hiszen minden szemformához más az ideális. A cikk végére rá fogtok jönni, hogy rengeteg szín áll a rendelkezésetekre otthon, itt a nyár, használjátok őket! Lássuk is az elsőt.

Folyékony rúzzsal

A folyékony rúzsok előnye, hogy mattra száradnak és tartósak, ezért szeretjük őket annyira. Ez a tulajdonságuk tusként is nagyon pozitív, könnyű velük szép ívet húzni, hiszen krémesek, viszont száradás után lemattulnak és szinte olyan tartósak mint a vízálló gélek.

Én ezúttal Anastasia Beverly Hills – Kathryn árnyalatát választottam és egy vékony ferde ecsettel (N3158 Bősz ecset) rajzoltam meg a formát. Ez a változat nagyon jól mutat keleti vágású, domború szemeken, hiszen a felső vonallal imitáljuk a nem létező mélyítő ívet.

Nem a legegyszerűbb változat, hiszen épp elég nehéz szimmetrikusan meghúzni a hagyományos vonalat is, itt pedig a felső ívnek is teljesen egyformának kell lennie.

Én így csinálom:
1. Meghúzom a vonalat a pillatövemben (ehhez segítség itt, 3:07-nél)
2. Nyitott szemmel elkezdem felrajzolni a felső ívet. Érdemes a közepénél kezdeni, amikor még sok festék van az ecseten. Ha a nagyja lekopott, folytatom kifelé és összekötöm az alsó vonallal
3. Újra mártom az ecsetet és megvastagítom a külső szárny részt
4. Végül elvékonyítom a vonalat a belső szemzug felé (ennél ismét fontos, hogy már csak kevés festék legyen az ecseten). Végig nyitva van a szemem és igyekszem a saját mélyítő ívem felett 1-2 mm-el haladni.

Selyemporral vagy pigmenttel

Biztos vagyok benne, hogy nektek is vannak szemhéjpúderek a fiók alján, amikhez nagyon ritkán nyúltok. Ezt a variációt bármelyikkel meg lehet csinálni, préselt termékelkel is, nem csak selyemporokkal.

A titkos összetevő a bal felső sarokban látható gél állagú fixáló (MAC PRO – Mixing Medium Eyeliner), amivel összekeverem a port és így viszem fel ecset segítségével. Érdemes egy kis tálkára kiszórni (préselt esetén kikapirgálni) a szemhéjpúdert, mellényomni egy borsónyi gélt és ezen a tálkán összekeverni a kettőt az ecset fejével.

Ezt a dupla tus variációt azoknak ajánlom elsősorban, akik nagyítani szeretnék a szemüket, figyeljetek rá, hogy a se a belső, se a külső szemzugban ne kössétek össze az alsó és a felső vonalat (itt láthatjátok ugyanezt feketével) Az alsó vonalnál ismét érdemes középen kezdeni és csak akkor folytatni az elvékonyodó részekkel, amikor a festék nagyja lekopott az ecsetről.

A vízvonalba semmiképp se kerüljön sötét szín, ezzel elvesztenénk a nagyító hatást.

Ceruzával “visszatörölve”

Amikor személyre szabott oktatást tartok, gyakran merül fel ez a kérdés: “Hogyan lehet szemceruzával szép vékony vonalat húzni?” Hiába hegyezzük ki, ceruzával sokkal nehezebb éles, hegyes formákat rajzolni, mint például folyékony vagy filces tusokkal. Épp ezért én meg se próbálom.

Megrajzolom az ívet nagyvonalakban és ezután “visszatörléssel” alakítom ki a végleges vonalat. Ehhez mindig micellás vizet használok, amit zsepire csepegtetek és ebbe mártom bele a vékony, ferde tusecsetet (N3158 Bősz ecset). Nem kell tocsognia, elég egy kevés az ecsetre és kezdődhet a javítgatás.

A külső szárny résznél mindig alulról törlök, határozott mozdulattal a szemcsücsöktől kifelé haladva. A belső szemzugnál általában alul és felül is szükséges a törlés, nem kell szégyelni. A tökéletes végeredmény érdekében be lehet vetni egy kis korrektort is, ugyanazzal a ferde ecsettel szépen körbe lehet kontúrozni a vonalakat.

Nagyon fontos: Azt a színt használjátok, amit egyébként is a szemkörnyékre tesztek, ha világosabb a tusvonal körül, az maszatosnak fog tűnni. Távol ülő szemű lányoknak nagyon jól áll ez a kívül rövidebb, befelé hosszított forma, próbáljátok ki!

Színes szempillaspirállal

Nem, nem őrültem meg. A szempillaspirál is egy krémes festék, ami nyilvánvalóan kerülhet szemkörnyékre, miért ne?

Imádom ezt a kék színt, ezért többször is húztam már vele tusvonalat, viszont egy tapasztalatot megosztanék: dörzsölésre a spirál nem kenődik, hanem morzsolódik, erre érdemes figyelni, különben lehullik és összepöttyözi az arcot.

Ismét szükségünk lesz ecsetre, ami lehet a szokásos ferde változat is, de én ehhez a formához inkább egy hajlított, hegyes fejűt választottam, amit a jobb felső sarokban láthattok (Makeup Geek – Bent liner brush).

Nagy, kerek, baba szemekre ajánlom ezt a variációt, aminek a lényege, hogy az egész felső szemhéjat beterítem a színnel, végigmegyek az alsó pillasoron is és végül a vízvonalat is kifestem sötét színnel (ez esetben éjszínkéket használtam). Egyetlen szabály van: a felső szemhéjon egészen a mélyítő ívig tartson a szín és kövesse a természetes formát/csontozatot.

Csillámporral

A csillámpor nagyon látványos és az idei fesztivál divat egyik fő alkotóeleme, viszont tudjuk róla, hogy nehezen kezelhető jószág. Lehullik a szem alá, szétszóródik mindenhova, még hetekkel később is megtaláljuk a hajunkban, a a fürdőszobában, a párunkon stb.

Ezek miatt nagyon fontos, hogy mivel visszük fel a szemre, nekem a műszempilla ragasztó vált be leginkább (Duo – Brush On Striplash Adhesive). Először a ragasztó vékony applikátorával húzok csíkot a pillák tövébe, majd belemártom a hegyes ecset végét is a ragasztóba.

Ezután nyúlok az ecsettel a csillámporba, lepöccintem a felesleget, majd tapasztó mozdulatokkal viszem fel az előre meghúzott ragasztó csíkra. Türelmesnek kell lenni, inkább többször vegyünk fel kevés csillámot az ecsettel, és csak nyomkodó/tapasztó mozdulatokat használjunk.

Én nem húzom meg egyből az egész tusvonalat a ragasztóval, egyszerre elég fél centi, úgyis megszáradna mire odaérünk a csillámmal. Nekem ezzel a technikával nem szokott lehullani felesleg, de ha mégis, akkor celluxxal könnyű leszedni a bőrről.

Közel ülő szemű lányok figyelem! Ti nyugodtan húzzatok jó hosszú vonalat, ahogy a képen láthatjátok, pöttyökkel vagy pöttyök nélkül, minden verzióban jól fog állni nektek. Hajrá lányok, próbáljátok ki és ne feledjétek: “Olyan nincs, hogy valamivel nem lehet tusvonalat húzni!”.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást