Kellemes nyári desszert finom napérlelte sárgabarackból és joghurtból. Ugye, te is ennél egy szeletkét belőle? Hamar elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.
Hozzávalók:
500 g sárgabarack 4 db kisdobozos sárgabarackos joghurt 250 g mascarpone krémsajt 200 ml habalap 1 evőkanál zselatin kb. 10 dkg zabkeksz
Elkészítés:
A 16 cm-es tortaformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy desszertünk tetejét is be tudjuk majd borítani vele.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. A felezett barackokat cikkekre vágjuk, és szépen kirakjuk velük a fóliázott tortaforma alját.
Dekoratívan igyekezzünk elhelyezni a barack darabokat, mert ez lesz a tortánk teteje.
A gyümölcsjoghurtokat egy edénykében összekeverjük az evőkanálnyi zselatinnal, és felmelegítjük. Semmiképp se forraljuk fel, mert elveszíti zselésítő képességét.
A habalapot kemény habbá verjük, beledolgozzuk a mascarponét. A maradék barackot apró kockákra vágjuk, és a habos krémbe keverjük.
Ebből a gyümölcsös habból 2-3 evőkanálnyit a kihűlt zselatinos joghurthoz keverünk. Ezután a habos zselatinos joghurt egészét összekeverjük a gyümölcsös habos krémmel.
Ezt a krémet a tortaformába öntjük, aminek az alján már ott sorakoznak a barack cikkelyek.
A krémet szépen elsimítjuk. A zselatinos krém tetejét zabkeksszel kirakjuk. Nem kell, hogy mindenhol fedjen, hisz ez lesz a tortánk alja, és a krém kitölti majd az esetleges hiányzó részt.
A folpackkal szépen becsomagoljuk a tortaforma tetejét.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe ezt a finomságot, majd a fóliát óvatosan szedjük le a tetejéről.
Ezután borítsuk a tortaforma tetejére a tálat, amin majd tálalni szeretnénk. Határozott mozdulattal fordítsuk meg a két edényt. Tortánk máris a tálaló edényen pihen, már csak az a dolgunk, hogy óvatosan lefejtsük a maradék folpackot is.
Most már tálalhatunk is. Egy-két felezett barackkal, vagy barack gerezddel a tányéron még fokozhatjuk a gyümölcsös hatást.