Salátatea. A TikTok trend segít, hogy jobban aludj

Salátatea. A TikTok trend segít, hogy jobban aludj

Címlap / Életmód / Egészség / Salátatea. A TikTok trend segít, hogy jobban aludj

Az elalvási problémák egyáltalán nem ritkák, és bármelyikünknél előfordulhatnak, ezért mindig jól jön egy eddig még ismeretlen praktika, ami elősegítheti a jobb alvást – különösen akkor, ha természetes gyógymódról van szó. A TikTok egyik legújabb trendje, a salátatea éppen ezt ígéri: természetes gyógymód, ami segít elaludni.

Ha neked is voltak már álmatlan éjszakáid, akkor már csak azért is érdemes kipróbálnod, mert a receptje is végtelenül egyszerű. Nincs más dolgod, minthogy megmosol néhány levél salátát, és egy üres, forró vízzel teli csészébe teszed.

Opcionálisan adhatsz még hozzá ízesítésként mentát, vagy egy kanál mézet. Hagyd állni a teát nagyjából öt percig ázni, és máris fogyaszthatod!


Kate Hliznitsova/unsplash.com

Na de mi adja egyáltalán az alapot ahhoz, hogy ez a módszer segít?

Nos, a salátában található egy laktucin elnevezésű kesernyés anyag, aminek számos kutatás álmosító hatást tulajdonít. Hogy teaként valóban hatásos-e, azt tudományosan még nem bizonyított, de ha van olyan TikTok trend, amivel biztosan nem árthatsz magadnak, és még a jótékony hatás lehetősége is fennáll, akkor az a salátatea fogyasztása.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást