Életmód / Receptek / Táplálkozás

Sajttorta bogyós gyümölcs öntettel, sütés nélkül

Ez a sütést nem igénylő sajttorta annyira krémes, lágan citromos ízű. Igazi frissítő édesség, és szinte percek alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

– 200 g keksz

– 40 g olvasztott vaj

– 40 ml sűrített tej

– 300 g nagy zsírtartalmú sajtkrém (pl. mascarpone)

– 2 citrom reszelt héja és leve

– 125 g vegyes bogyós gyümölcsök (pl. málna, eper, ribiszke)

– 5 ek. porcukor

Elkészítés:

1. Zúzzuk össze a kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Finoman nyomkodjuk bele egy tortaforma aljába úgy, hogy 2 ujjnyi vastagságban a peremét is fedje.

2. Egy tálban robotgép segítségével keverjük össze a sajtkrémet és a sűrített tejet. Adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, valamint 4 ek. cukrot.

3. Oszlassuk el a krémet a kekszes rétegen. Fedjük le és hagyjuk hűtőszekrényben egy éjszakán át.

4. A gyümölcsöket tegyük egy serpenyőbe, porcukrozzuk és süssük 1-2 percig, míg levet enged és a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrényben.

5. Vágjunk formás tortaszeleteket belőle, szórjuk meg a maradék porcukorral és öntsük le a gyümölcsös öntettel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást