Sáfrányos sült paprika

Sáfrányos sült paprika

Címlap / Életmód / Receptek / Sáfrányos sült paprika

A sáfrány egy finom narancssárgás színű fűszer, amely kiemeli a sült paprika ízét. A fűszert a sáfrány nevű lila virág szárított bibéjéből vonják ki. A legtöbb üzletben kapható.

Hozzávalók

– 4 piros csemegepaprika
– 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
– 1 közepes hagyma, ketté vágva, majd felszeletelve
– 2 cikk fokhagyma, felaprítva
– ½ teáskanál paprika
– ¼ teáskanál pirospaprika pehely
– 1/8 teáskanál sáfrány
– 2 evőkanál ecet
– ½ csészényi mag néküli olajbogyó
– durva só és őrölt fekete bors
– 2 evőkanál felaprított friss menta

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőrostot, és süsd meg rajta a paprikákat, körülbelül 20 perc. Helyezd át őket egy tálba, majd fedd le egy konyhakendővel. Amikor már meg tudod őket fogni, pucold le a héjukat, majd vágd őket ketté. Távolítsd el a magvakat és a szárukat. Vágd fel őket csíkokra. Amennyiben nem használod fel azonnal, egy üveg tálban tedd be a hűtőbe.

2. Egy széles serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, add hozzá a hagymát és pirítsd körülbelül 10 percig. Ezután következhet a fokhagyma, a paprika, a pirospaprika pelyhek és a sáfrány. Párold 2 percig, majd ízesítsd paprikával, ecettel, sóval és borssal. Szórd bele az olajbogyókat is és, most már alacsony tűzön, párold további 3 percig. Keverd bele a mentát és már tálalhatod is.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!