Háztartás / Otthon

Túl gyűrött? Ez a 10 legnagyobb ruhamosással kapcsolatos hiba

Túl gyűrött? Ez a 10 legnagyobb ruhamosással kapcsolatos hiba

1. A foltokat megpróbálod dörzsöléssel kiszedni

Bármennyire ez lenne az első reakció csípőből, ne tedd: egyrészt jobban beledörzsölöd a foltot, másrészt károsíthatod az anyagot is. Helyette minél gyorsabban vizezd be, és tegyél rá mosóport, mosószappant – itt az idő számít, nem az, hogy mennyire erősen dörgölöd.

2. Túl gyűröttek, amikor kiveszed a mosásból

A mosott ruhák több okból is lehetnek túlságosan gyűröttek. Egyrészt nem mindegy, mennyi ruhával pakoljuk meg a mosógépet, másrészt a mosógépünk technikai adottságain is rengeteg múlik. Akkor is nehezítheted a saját dolgodat, ha sokáig hagyod benn a cuccaitokat a mosógépben, hiszen gyűrötten kezdenek el megszáradni.

3. Túl sok mosószert használsz

A jóból is megárt a sok: a túl sok habban például megmaradhatnak a szennyeződések, ezáltal visszakerülhetnek a ruhákra is. Ez nemcsak a koszosodás miatt lehet problémás, de azért is, mert így a kórokozók is felgyülemlenek olyan helyeken, mint például az ingujj vagy a gallér alatti terület, amit ritkábban tisztítunk.

Szerencsére manapság már a közép és felső kategóriás mosógépekben van úgynevezett Doise Aid funkció, ami pont ebben segít: a bepakolt ruhamennyiséghez kiírja a szükséges mosószer mennyiségét.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást