10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

Címlap / Életmód / Egészség / 10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre / 3. oldal

Tangabugyi

Ez a típusú fehérnemű nagy népszerűségnek örvend, és bár valóban a legszexisebb darabok között tartják számon, egészségügyi szempontból nem túl előnyös választás. Különösen akkor, ha nem vagy túl ellenálló a különböző fertőzésekkel szemben!

A bugyi jellemzője ugyanis, hogy könnyedén félrecsúszik, bevág, vagy kidörzsöl, így pedig baktériumok és gombák juthatnak be a hüvelyedbe, ami ráadásul kialakítása miatt lassan tud gyógyulni. Arról nem is beszélve, hogy kutatások szerint még az aranyér kialakulásához is köze lehet a tangának!

 

Túl nehéz ékszerek

Még egy csinos ékszer is lehet káros, ha nem a megfelelő darabokat választod! Bár ma már egészen felkapottá váltak a hatalmas fülbevalók és nyakláncok, ezek egészségügyi hatásairól nem hallani eleget. Kevesen tudják, de egy túl nehéz fülbevaló komoly sérülést okoz a fülcimpádban, megnyújtja azt, ráadásul minimális szakadáshoz is vezethet. Ezt talán szabad szemmel nem látod, de érezni határozottan fogod!

Hasonló okokból kifolyólag a nyakláncoknál is figyelni kell a súlyra! Ha túl nehéz, előbb-utóbb nyakfájást, sőt, akár hátfájást is okozhat, hiszen folyamatosan igénybe veszi az ízületeidet. Érdemes ezeket inkább a különleges alkalmakra félretenni, és a hétköznapokban könnyed kiegészítőket viselni!

 

Feszes jóganadrág

Ma már a jóganadrág nem csak az edzőtermekben gyakori viselet, hiszen a hétköznapokban is egyre többször találkozunk velünk.

Azonban ez a darab nem csak azért előnytelen egészségügyileg, mert túl szorosan feszül a testünkre (ezáltal pedig a vérkeringést károsítja), hanem azért is, mert edzés során újra és újra beleizzadsz. Mindegy, hogy futni mész benne, vagy csak a kutyáddal ugrasz ki a parkba, az izzadás beindul.

A gond, hogy maga a jóganadrág szorosan rád tapad, miközben a tested izzadni kezd, ezáltal pedig szinte semmilyen lehetősége nem marad a bőrödnek a szellőzésre. Előbb-utóbb azt tapasztalhatod, hogy egyre több pattanás jelenik meg a combjaidon és a fenekeden, sőt, gombás fertőzés is lehet a vége!

És akkor a folliculitis nevű problémáról még nem is beszéltünk. Ezt másnéven szőrtüszőgyulladásnak hívják: ilyenkor gyulladás alakul ki a szőrtüszők környékén a baktériumok miatt, és piros, pattanásszerű foltok jelennek meg a bőrödön. Ha ilyet láttál magadon, jobb, ha ellenőrzöd, mennyire légáteresztő a jóganadrágod!

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást