A leggings viselésének 8 szabálya

Címlap / Stílus / Divat / A leggings viselésének 8 szabálya

A leggingsek már évek óta berobbantak a divatba és stabilan tartják is magukat. A viselésének szabályai mára már rég egyértelművé váltak, mégis látni néha az utcákon rossz példákat. 

Nem nadrág!

A leggings nem nadrág, és óriási divatbakinak számít, ha mégis úgy viseljük.
Vagyis a sportoláson kívül ne viseljük derékig vagy kicsit lejjebb érő pólóval vagy bármilyen felsővel, mert az nem csak szörnyű látvány a nézőknek, de egyben előnytelen viselet is számunkra, amivel sok kilót rakunk magunkra igaz, csak optikailag.

Harisnya

A leggingset a legjobb, ha vastag harisnyaként kezeljük, és ennek megfelelően viseljük. Szoknyák és ruhák alá is ideális viselet, sőt ha hidegre fordul az idő, akkor akár a nadrágok alá is jól jöhet.
A szabály ugyanaz, mint a harisnyáknál, vagyis vastagabb anyagú ruhák mellé vastagabb leggingset is hordhatunk.

Felsők

Fontos, hogy milyen felsőt választunk a leggings fölé. A legideálisabb, ha legalább csípő alá érő, vagyis hosszított fazonokat viselünk, amelyek lehetnek bővebbek és szűkebbek egyaránt.
Az egyik legnépszerűbb és egyben őszre legideálisabb megoldás például az ing szabású hosszított fazon, amelyet övvel karcsúsíthatunk a derekunkon.

Szűk-bő

Igaz, hogy a leggingshez sokféle felső ideális lehet, de ha nem vagyunk biztosak a választásunkban, akkor kövessük azt az egyszerű szabályt, hogy ha egyik testrészünkön (például a lábunkon) szűk ruhadarabot viselünk, akkor felül inkább egy bővebb, de legalábbis lazább fazont válasszunk – hacsak nem akarjuk egész alakunkat megmutatni.

Lábak

A leggings viselésénél érdemes figyelembe venni azt, hogy lehetőleg ne mutassuk vele az egész lábunkat, inkább csak annak egy részét.
Nyáron természetesen más a helyzet, de télen ideális választás, ha a leggingshez egy magas szárú csizmát és egy hosszú felsőt használva csak a combunkat bocsájtjuk közszemlére.

Cipők

A leggingshez a legjobb, ha jó időben szandált vagy balerina cipőt, hidegebb időben pedig bokacsizmát választunk, akár lábszárvédővel.
Mindenképpen érdemes kerülni azokat a variációkat, amikor a cipő és a leggings között látszik a zoknink, mivel ez egyrészt nem szép látvány, másrészt a vastagabb bokát még erősebbnek mutatja.

Kabát

A leggings jellegzetes viselési formája, hogy hosszú, például kötött felsőt viselünk felül, és erre vesszük fel a kabátot.
Fontos szabály, hogy inkább csak akkor válasszunk derékig érő kabátot (például egy vagány bőrdzsekit), ha a pulóverünk elég szűk ahhoz, hogy a kabát alatt ne fodrozódjon, hanem kiemelje a csípőnk vonalát.

Minták

A leggings mintájával kapcsolatban a szabály ugyanaz, mint a harisnyáknál.
Vagyis ha szép, vékony és formás lábunk van, akkor nyugodtan válasszunk a feltűnőbb színek és minták közül, de akármilyen is az alakunk, feltétlenül szerezünk be néhány alapdarabot alapszínekkel.

Leggings mindenkinek

A fenti néhány szabály figyelembevételével máris bátran nyúlhatunk a leggingsekhez.
Bármilyen alakkal jól kombinálható, nagyon kényelmes viselet, emellett pedig nőies megjelenést, nem utolsó sorban pedig meleget nyújt majd egész télen! Vagyis bátran viselje mindenki, akinek kedve van hozzá!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást