10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

Címlap / Életmód / Egészség / 10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

Hegyes orrú cipők

Bár sok esetben kifejezetten elegánsak, valójában a szűkített orrú, hegyes cipők egészségtelenek a lábadra nézve. Elég csak belegondolni, használat közben hogyan szorítja össze a lábujjakat természetellenes pózba, és máris érthető, miért okozhat duzzanatokat, vagy akár Morton neuromát. Ezt a betegséget a tartós nyomás és irritáció váltja ki, ami a későbbiekben jóindulatú szövetburjánzást okoz.

A fájdalmat ilyenkor leginkább a harmadik és negyedik lábujjad között érezheted, de van, hogy a többire is kiterjed. Ha ennek ellenére is tovább hordod, később aztán feltűnhet, hogy érzéketlenné és zsibbadttá váltak a lábaid, a fájdalom pedig akár rohamokban jöhet. Ha gyakran hordasz hegyes orrú cipőket, és furcsa fájdalmat tapasztalsz, minél előbb cseréld le egy lekerekített lábbelire!

 

Skinny farmer

Néhány éve őrülten népszerűvé váltak a skinny farmernadrágok, amelyek jellemzője, hogy bármilyen testalkat viselheti, hiszen teljesen rásimul a nadrág az alakodra. Noha tény, hogy csinos és nőies kialakítással rendelkezik, sajnos nem tesz jót hosszú távon, ha ennyire szoros darabokat hordasz!

A szorító érzés hatására érzéketlenebbé válhatnak a végtagjaid, zsibbadó érzést tapasztalhatsz, sőt, még a refluxhoz is hozzátehet, hiszen túl erősen feszül a derekadra.

Ha pedig ennek ellenére is hordod a skinny farmert, még rekesz szindróma is kialakulhat nálad: ilyenkor duzzanat alakul ki a szövetek közül, amelyek hatására a vérkeringés nem tud megfelelően működni az érintett területen.

 

Flip-flop papucsok

Ha nyáron leugrunk a strandra, vagy csak a közelbe mozdulunk ki, a flip-flop gyakran előkerül a szekrényből. Azonban sokan nem is sejtik, hogy ez a cipő milyen sok veszélyt rejt magában! Egyrészt azért, mert teljesen szabadon hagyja a lábadat, így ha bárki rálép/ráejt valamit, nincs, ami tompítsa a fájdalmat.

Másrészről pedig szinte semmiféle tartást nem biztosít a bokádnak, könnyű megbotlani benne, a talprésze szinte mindig túl vékony, ezekből kifolyólag pedig nem csoda, ha megfájdul a lábad egy hosszabb viselés után. Ha ennek ellenére is ragaszkodsz a flip-flophoz, lehetőleg válassz olyat, ami kifejezetten vastag talpazattal rendelkezik!

 

Túl nagy/túl kicsi melltartó

Hiába hisszük azt, hogy pontosan tudjuk a melltartónk méretét, megesik, hog valójában egészen más kosár passzolna hozzánk. Pedig fontos lenne alapos figyelmet szentelnünk ennek a részletnek, hiszen gyakran a váll- és hátfájdalmak hátterében a nem megfelelő méretű melltartók állnak!

Erre utal az is, ha a melltartód levétele után látod, hogy a bőrödön még sokáig megmarad a nyoma. Egy jó melltartó dolga, hogy levegye a terhet a hátadról, de a hibás méret sajnos ellenkező hatást érhet el.

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást