5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat elrontja

5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat elrontja

Címlap / Életmód / Egészség / 5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat elrontja / 2. oldal

3/5 Egyből a munkáddal foglalkozol

Manapság már kevés olyan ember van, akinek ne kellene rendszeresen böngésznie a postafiókját, ne lenne szüksége arra, hogy szinte állandóan készenlétben legyen. Itt az ideje mérlegelned!

Vajon tényleg muszáj, hogy már az ágyban is azzal foglalkozz, mi történt este, éjjel a cégnél, és ennek következtében mi mindent kell ma elintézned? A legtöbbször nem múlik semmi azon a fél-egy órán, amit egyébként nyugalomban eltölthetsz az otthonodban, és kényelmesen összeszedheted magadat, felkészülhetsz a nap nehézségeire. A nyugodt reggel azért is fontos, mert közvetlenül ébredés után még képtelen vagy átlátni a dolgokat, és nem csak feleslegesen idegeskedhetsz, hanem elhamarkodott döntéseket is jóval könnyebben hozhatsz.

4/5 Kihagyod a reggelit

Sokan ráfogják a rohanó életmódra, amiért kihagyják a reggelit, de az igazság az, hogy ha egy kávét el tudsz iszogatni, akkor egy szendvicsre, vagy zabkására is van időd. Kevés olyan reggeli van, amit muszáj hajnalban elkészítened, a legtöbbet – időhiány esetén – délután, este is összeállíthatod.

A tudatosan megválasztott reggeli nem csak azért fontos, mert a nap első étkezéseként felelős az anyagcsere elindításáért, és bizonyítottan segít az elhízás elleni küzdelemben. Különféle kutatások támasztották alá, hogy ha reggel nem eszel, akkor sokkal nagyobb eséllyel nyúlsz szénhidrát-dús, hizlaló ételek után a nap folyamán, és jóval több kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint ahogy szükséges lenne.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»