7 rossz párkapcsolati szokás

7 rossz párkapcsolati szokás

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 rossz párkapcsolati szokás

Előfordulhat, hogy a szerelmi életedben elkövetsz bizonyos hibákat, de nem veszed észre őket egészen addig, amíg egy kívülálló föl nem hívja rájuk a figyelmed. Ez olykor kellemetlen lehet, tehát a legjobb megelőzni a kínos helyzeteket!

Nyilvános vonzalom

Smaciparti a taxi hátsó ülésén, a moziban, a bevásárlóközpontban. Csöpögős becenevek használata mások társaságában. Hálószobába való mozdulatok nyilvános helyen. A felsorolt viselkedésformák akkor is kellemetlenek lehetnek, ha nincsenek prűd emberek a környezetetekben.
A megoldás: semmi olyat ne csinálj mások előtt, amit az anyukád szeme láttára ne tennél meg!

Kütyüfüggőség

Folyton a számítógép monitorát vagy a telefonod kijelzőjét lesed a párod jelenlétében? SMS-ezel vagy e-mailt küldesz, amikor beszél hozzád? Esetleg hónapok óta mást sem hallott tőled, csak néhány ühümöt és ahát?
A megoldás: jelöljetek ki mindennap egy kütyümentes időszakot, amikor kizárólag egymással foglalkoztok!

Hármasban a tévével

Nincs is kényelmesebb annál, mint a kedvenc pizsamádban összebújni a takaró alatt a kedveseddel, és megnézni valami észbontóan bugyuta filmet a tévében. Ám ha minden este ez történik, könnyen a kapcsolatotok rovására mehet.
A megoldás:
tartsatok tévémentes hetet – így új szokásokra is szert tehettek!

Túlzott kommunikáció

Üzenet reggel 9 óra 5 perckor: „Szia, drágám! Rendben megérkeztél a munkahelyedre?” 10 óra 10 perckor: „Aaaannyira unatkozom. És te?” Háromnegyed tizenegykor pedig egy hívás, amiben arról érdeklődsz, éppen mit csinál…
A megoldás: fogd vissza magad, és tényleg csak akkor keresd, ha konkrét mondanivalód van!

Sok csipkelődés

Egy-egy humoros beszólás szinte bármikor jöhet, ám ha állandóan kritizálod a párod haját, ruháit, étkezési szokásait, munkáját, az autómosáskor látott mozdulatait, a napszemüvegét vagy úgy egyáltalán bármijét, egy idő után nullára csökkentheted az önbizalmát.
A megoldás: számolj tízig, mielőtt beszólnál! Így a csipkelődés legalább harmadát megspórolhatod.

Barátok ejtve?

A legjobb haverod, akivel heti néhány Facebook-lájkban merül ki a kommunikációtok, találkozóra hívott. De te előre kifogást keresel, mert valami szuper indokkal szeretnél minél hamarabb lelépni, egyenesen haza a kedvesedhez…
A megoldás: baráti hétvégére van szükséged! Két nap távollét feldobja a párkapcsolatod, és ne feledd: más emberi kapcsolatok is vannak a világon.

A túlgondolás csapdája

Ha több időt töltesz a párkapcsolatod elemzésével, mint amennyit a közös programokra áldozol, akkor sürgősen át kell helyezned a hangsúlyt az elmélet helyett a gyakorlatra. Ne kérdezd magadtól naponta többször, hogy vajon mi lesz veletek öt év múlva. Nem sok jó, ha elfelejtetek élni a mában…
A megoldás: néha éljetek a mának! Élvezzétek a közös vacsora ízét, a filmet, amit együtt néztek, vagy sétáljatok csak úgy egyet a természetben!
Igazából csaknem az összes belső probléma megelőzhető, ha eleget és megfelelően kommunikáltok egymással. Ne feledd azonban, hogy eszményi párkapcsolat nem létezik! Mindig lesz olyan körülmény, ami miatt konfliktus adódhat. A lényeg, hogy mindent meg tudjatok beszélni, és legyen bennetek hajlandóság a legrázósabb helyzetek közös megoldására is!

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást